Nöjesguiden GBG 1
Krog HAN TAR ÖVER BOULEBAR I SVERIGE Gröna Lunds
tidigare vd Magnus Widell axlar samma mantel på Boulebar. MAGNUS WIDELL KOMMER senast från rollen som vice vd på upplevelsekoncernen Moment Group. Han slutade på Gröna Lund 2022 efter nästan tio år som vd, där han bland annat drev nöjesparken genom en pandemi. Nu byter han karuseller mot klot. – Jag är väldigt glad över att få ansluta till det härliga gänget på Boulebar. Här finns stora ambitioner och tydliga mål, men som innerst inne drivs av kärleken till boule och kulturen runt sporten. Med en sådan passion som grund och ett starkt intresse för affären är jag övertygad om att vi kommer att nå våra mål, säger Magnus Widell. TROTS EN ALLMÄNT nedåtgående konjunkturutveckling väljer Boulebar att fortsätta utveckla och expandera verksamheten. Utnämningen av Magnus som ny vd är ett viktigt steg i denna resa. – Oerhört kul med Magnus på plats hos oss. I Magnus ser vi en enormt erfaren ledare som trots sina år i branschen fortfarande är nyfiken och ambitiös. Vi har mycket att göra och möjligheterna för oss är stora, och Magnus blir den perfekta kandidaten för att fortsätta utveckla Sverige. Han är ett riktigt kap för oss, säger Henrik Kruse, koncern-vd på Boulebar Group. Magnus Widell tillträdde sin nya roll i mars 2024. NY TAKRESTAURANG VID FRIDHEMSPLAN Ruby Hotels etablerar sig för första gången i Skandinavien. Detta innebär såväl hotell som tillhörande takrestaurang i Åhlénshuset vid Fridhemsplan. CHRISTIN KASHOU ÖPPNAR KROG Nu öppnar mästerkocken restaurang tillsammans med Penny Parnevik DEN 9 APRIL slår dörrarna upp för den nya krogen Parken som ligger på Birger Jarlsgatan 76. Bakom densamma står Christin Kashou, vinnare av Sveriges Mästerkock 2021, tillsammans med TV-profilen Penny Parnevik. Matmässigt hittas här influenser från medelhavet som flörtar med mellanöstern och Christins palestinska rötter. – Vi är så glada att äntligen få välkomna alla till oss på Parken, som vi hoppas kan komma att bli en samlingsplats mitt i hjärtat av stan. Bara att få sitta och äta gott bredvid mina barns favoritlekplats känns helt underbart, säger Penny Parnevik. PARKEN ÄR PENNYS första satsning inom mat- och dryck, trots ett sedan länge stort intresse som hon delar med maken Douglas Murray. Tillsammans med den nya affärspartnern Christin Kashou, som sedan sin vinst i Sveriges Mästerkock har erfarenheter från såväl restaurangkök som sommelierutbildning, tar de nu tillsammans klivet ut i branschen som krögare. – Att vinna Sveriges mästerkock var en dröm som blev verklighet. Nu är jag redo att ta min passion för mat och dryck till nästa nivå genom att öppna min första restaurang, säger Christin Kashou, delägare av nya Restaurang Parken. 54 NÖJESGUIDEN | NR 4, 2024 NÅGON GÅNG UNDER våren 2026 beräknas det nya hotellet vid Fridhemsplan kunna öppna. Verksamheten kommer att drivas av Ruby Hotels och omfattar 187 rum, restaurang, kafé och bar. – Vi är tacksamma över förtroendet och oerhört glada att komma in på den skandinaviska hotellmarknaden i detta unika projekt. Vi kommer nu fokusera på att bygga en stark närvaro och föra vår lean luxury-filosofi till Stockholm, säger Elena Günther-Jakobs, senior manager development hos Ruby. Vilken krögare som kommer att få förtroendet att driva takrestaurangen är däremot i skrivande stund inte satt. – Ruby ser liksom vi potentialen och gemensamt lyfter vi platsen såsom den förtjänar. Nu ska vi hitta rätt restauratör för takrestaurangen som vill bidra till att göra Fridhemsplan till en given destination i Stockholm, säger Helena Ågren som är ansvarig hos fastighetsbolaget Alecta. Ruby Hotels öppnar någon gång i början av 2026.