Nöjesnytt Kalmar Öland 1
ROSÉSANGRIA MED FLÄDER, MANGO OCH RÖDA BÄR 4 port
ioner Somrigt och fräscht! När sangrian tagit slut kan kannan med fördel fyllas på med till exempel vanligt rosévin för en omgång till. 1 liten apelsin 0,5 färsk mango (alt 1 dl fryst mango i bitar) 0,5 dl frysta hallon eller jordgubbar 2 kvistar mynta Isbitar 0,5 dl konc. flädersaft 1 flaska mousserande rosévin Skiva apelsinen och mangon och lägg skivorna i en stor tillbringare. Tillsätt frysta hallon, myntakvistar, isbitar och flädersaft. Fyll upp med mousserande rosévin. RABARBERPAJ 6 portioner Hemligheten med denna pajen är att inte snåla på kanelen. Kanel och rabarber smakar ljuvligt tillsammans! Ca 600 g rabarber 0,5-1 dl socker (beroende på hur syrlig rabarbern är) 2 tsk kanel 1 rågad tsk vaniljsocker 0,5 tsk kardemumma Smuldeg: 150 g smör 1,5 dl socker 3 dl vetemjöl Sätt ugnen på 225C, och börja med att blanda samman smuldegen. Nyp smöret i mindre bitar och blanda det med sockret och mjölet med hjälp av fingrarna till en smuldeg som du sedan ställer i kylen. Skölj rabarbern och skala den lite om det behövs. Skär den i centimeterstora bitar och lägg bitarna i en bunke. Strö över 0,5-1 dl socker och hysta runt rabarbern med sockret och vaniljsockret i skålen, så att rabarberbitarna blir sockertäckta runt om. Häll över den sockrade rabarbern i en smord pajform. Pudra över rejält med kanel och lite kardemumma, och strö sedan över smuldegen. Grädda pajen i mitten av ugnen tills den har fått fin färg, ca 20 min. Servera med vaniljsås eller vaniljglass. .