Nöjesnytt Växjö 1
PICKNICK I DET GRÖNA Den varmare årstiden är här
och det är dags att ge sig ut i naturen och njuta. Packa picknickkorgen med godsaker, köp färdigt hos din lokala restaurang eller café eller släng ihop något hemma! LAXKLÄMMA 4 st 4 skivor gravad lax 2 hårdkokta ägg 1 dl Arla@ gräddfil 1/2 dl hackad färsk gräslök 1/2 dl hackad färsk dill 1 msk senap 4 små runda tunnbröd Skala och mosa äggen. Blanda dem med gräddfil, gräslök, dill och senap. Bred ut röran på bröden. Lägg på laxen. Vik ihop till en klämma och vira in i servetter eller fäst ihop brödet med en tandpetare. HÅLL MATEN VARM ELLER KALL Klean Kanteen mattermosar i vakuumisolerat rostfritt stål, finns i två olika storlekar. 237 ml, 379kr eller 473 ml, 429kr. Håller innehållet varmt eller kallt i flera timmar. SALLAD MED LUFTTORKAD SKINKA, OST & MELON 4 port 100 g lufttorkad skinka 200 g pasta farfalle 2 dl Kvibille@ riven cheddar 1 vitlöksklyfta 2 msk olivolja 1 msk vinäger Salt & peppar 350 g galiamelon 250 g körsbärstomater 1 rödlök 1 liter blandad grönsallad 1 dl pinjenötter 2 dl Arla Köket@ lätt crème fraiche parmesan & vitlök Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten. Blanda pastan med ost, pressad vitlök, olivolja och vinäger eller citron. Salta och peppra. Skala, kärna ur och skär melonen i klyftor. Dela tomaterna. Skala och skiva rödlöken tunt. Lägg salladen på tallrikar eller ett stort uppläggningsfat, och fördela pasta, melonklyftor, rödlök och skinka. Toppa salladen med pinjenötter och tomater. Ringla ev över lite olivolja. Klicka på crème fraiche. MATIGA MOROTSMUFFINS 10 st 1 morot 150 g Apetina@ vitost 3 dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl 1 tsk salt 2 tsk bakpulver 2 ägg Les Jardins de la Comtesse picknickkorg komplett utrustad för 4 personer, capris 1.573:-. 1/2 dl Arla Köket@ smör- & rapsolja 11/2 dl Arla@ ekologisk yoghurt naturell 1/2 dl solroskärnor Sätt ugnen på 200º. Ställ muffinsformar på en plåt. Skala moroten och riv den grovt på ett rivjärn. Skär osten i tärningar. Häll mjöl, salt och bakpulver i en bunke och rör om ordentligt. Lägg i den rivna moroten. Knäck i äggen och häll i smör-&rapsolja och yoghurt. Blanda snabbt ihop till en smet.Klicka ut smeten i muffinsformarna, tryck i osten och strö över solroskärnor. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt svalna på plåten.