Boinsikt Sida 1
Boinsikt Sida 2
Boinsikt Sida 3
Boinsikt Sida 4
Boinsikt Sida 5
Boinsikt Sida 6
Boinsikt Sida 7
Boinsikt Sida 8
Boinsikt Sida 9
Boinsikt Sida 10
Boinsikt Sida 11
Boinsikt Sida 12
Boinsikt Sida 13
Boinsikt Sida 14
Boinsikt Sida 15
Boinsikt Sida 16
Boinsikt Sida 17
Boinsikt Sida 18
Boinsikt Sida 19
Boinsikt Sida 20
Boinsikt Sida 21
Boinsikt Sida 22
Boinsikt Sida 23
Boinsikt Sida 24
Boinsikt Sida 25
Boinsikt Sida 26
Boinsikt Sida 27 RECEPTET Tre recept på 5-minuters
sill 6-8 portioner r. Tid: Cirka 60 minuter SENAPSSILL 1 dl matolja 3 msk senap 2 msk socker 2 msk rödvinsvinäger 60 minuter. Ingredienser: 1 burk 5-minuterssill (420 gr) med spadet bortsilat och skuren i mindre bitar. 1 dl hackad färsk dill vitpeppar salt En sats senapssås blandas med den skurna sillen. Låt allt marinera över natten. Blanda senap, socker och vinäger. Tillsätt oljan droppvis under vispning (använd elvisp). Blanda i dill och smaka av med salt och peppar. Om olja tillsätts för fort kan såsen lätt skära sig. Den här senapssåsen passar även mycket bra till laxen på julbordet. VITLÖKSILL 1 dl majonnäs 1,5 dl gräddfil 2-3 st vitlöksklyftor pressade 0,5 dl gräslök, grovhackad och kommer säkert att locka nya aktörer hit, tror Pege Tolsheden. NY AKTÖR är Cikran Coskun som driver restaurangen Oxhagens mat och nöje, vägg i vägg med Träffpunkt Oxhagen. Krogen känns väldigt ny efter uppfräschningen. – Ja, jag är nöjd med lokalerna och samarbetet med ÖBO har fungerat bra. Från oktober börjar vid med lunchservering igen och sedan ska jag satsa mycket på levande musik på kvällarna, säger Cikran Coskun. Han har bott halva sitt liv i Sverige sedan han kom hit för 25 år sedan, just till Oxhagen, från Turkiet. Restaurangen lockar inte bara unga kunder, utan är populär även hos alla seniorboende som finns i huset på andra sidan den vackra bron över Tornfalksgatan. – Och svenskt julbord blir det förstås i december, försäkrar Cikran Coskun. CITRONSILL 4 msk dill, finhackad 1 rödlök skivad 1 lagerblad i bitar 1 morot i tunna skivor rivet eller strimlat skal från en av 0,5 dl dill, grovhackad rivet skal från ½ citron (endast det gula) eventuellt lite salt Blanda alla ingredienser till såsen, lägg i den skivade sillen och låt marinera över natten. citronerna (endast det gula) Citronlag 1,5 dl ättiksprit (12%) 1,5 dl strösocker saften av 2 citroner Koka upp ingredienserna till lagen och låt den kallna. Varva sill, grönsaker och kryddor i en glasburk och slå den kalla lagen över. Marinera över natten. Källa: www.julmaten.se Willys mitt i city! Nu är det klart! Willys slår upp sina portar mitt i city! Det är gamla Klippet i Hållstugan som byggts om till Örebros centralaste Willysbutik. – Vi är mycket glada att Axfood som äger Willysbutikerna väljer att hyra lokalen av oss, säger Leif Andersson på ÖBO Boinsikt 4-11 Lokaler. Vi hoppas att de ska trivas. Kaféet i Hållstugan kommer att finnas kvar till mångas stora glädje, men i ny regi. Det är Sveas bageri som öppnar en till filial här. Tidigare finns Sveas både i Kumla och på södercity här i Örebro. 27
Boinsikt Sida 28
Boinsikt Sida 29
Boinsikt Sida 30
Boinsikt Sida 31
Boinsikt Sida 32