Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13 V SSTE DU A I r cept VIISSTE DU ATT.
.. ... l libabröd är s än pitabröd. ibabröd är större än pitabröd. dem med andra typer av tunnbröd eller pitabröd. I recept kan man ersätta dem med andra typer a öd eller öd. VIISSTE DU ATT... ... sumak är en röd kr jord a V SS öd krydda gjord av torkade bär från sumakträdet. Smaken är mycket syrlig och kan i recept ersättas med citronskal. sumak t syrlig och k t er onskal. FATTOUSH – SYRLIG SALLAD MED ROSTAT PITABRÖD En vik g ma En viktig maträtt under Ramadan. Sall komplemen ÖR 4 PERSONER 2 gurkor 3 toma or 3 tomater 5 rädisor 5 rädisor 2 schalo tenlök alladslökar 1 romansalladallad 1 dl plockade myn ablad oregano eller timjano eller timjan 2 pitabrödabröd DRESSINGDRESSING 1 dl o ivolja 1 dl olivl olja 1 stor vitlöksklyfta juice lök klyf 1/2 dl färskpressad citron-onjuice 2 tsk sumak (eller rivet al) k sumak ( citronskal) 1 dl plockade myntablad 1/2 dl repad kyndel, 2 schalottenlökar 3 salladslök an. Salladen är ett nyttigt o GÖR SÅ HÄR: Å HÄR ar. Sk . Sk urk komplement till rätterna som serveras under fastemånaden. FÖR 4 PER Sk 1.Sätt ugnen på 225°C. Skär gurka och tomater i tärningar. Skär rädisorna i skivor eller skär till »blommor« (se bilden). Skala, halvera o h s allad lök h t ädis or eller s gurka, lök grovt. trimlor. Blanda t h rädis . Sk er ill 2.Skala, halvera och skär schalottenlöken tunt. Skär salladslöken i strimlor. Blanda tomater, gurka, löksorterna och rädisor. Skär salladen t. halottenlöken tun alladen 3.Blanda sallad, mynta och kyndel med resten akerna. ett aller i övr delen a a 5 minut det i bit kerna. h blanda hälf n med g yt det ro ade p abröa-- ad vitlök, alladen Blanda sallad, mynta och kyndel med r sten av grönsakerna. tabrö 4.Rosta pitabröden på ett galler i övre delen av ugnen ca 5 minuter. Bryt det rostade pitabrödet i bitar och blanda hälften med grönsa- 5. Dressing Blanda olivolja, pressad vitlök, citronjuice och sumak. Ringla över salladen och blanda runoch blanda runt. 5.Dressing: Blanda olivolja, pr h sumak. Rin la ö 6.Garnera med r sten av brödb arna. FÖR ALLA? Fri från gluten, l a med resten av brödbitarna. rån gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om lämpli om lämpligt bröd används. BUFFÉ 1 1 • 2 010 13 gt och uppfriis skande
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40