Nöjesnytt Helsingborg 1
Nöjesnytt Helsingborg Sida 2
Nöjesnytt Helsingborg Sida 3
Nöjesnytt Helsingborg Mingel
Nöjesnytt Helsingborg Sida 5
Nöjesnytt Helsingborg Sida 6
Nöjesnytt Helsingborg Sida 7
Nöjesnytt Helsingborg Krogprofilen krogprofilen HA
MED RAJABIEH-FARD PÅ HAMTONS Hamed Rajabieh-Fard har lång erfarenhet från verksamheter som Pizzeria Amadeus, nattklubben Q och café- och bistrokedjan Le Croissant i Löddeköpinge. Numera hittar vi honom dock oftast på nyöppnade wokrestaurangen Hamtons. Ä ven om Hamed Rajabieh-Fard numera driver sitt fjärde matställe var det ingen självklarhet att det var i denna bransch han skulle hamna även om han tidigt hade stora ambitioner. Redan vid 12 års ålder började han dela ut reklam för Svensk Direktreklam. Vid 13 började han på Sydfrys, som har en anläggning i Mörarp för lagring, förädling och vidaretransport av kylda och frysta livsmedel. Ett företag som numera är Sveriges tredje största kyl- och frysföretag. AMBITIONER INOM NATTKLUBBSBRANSCHEN Därefter fick Hamed jobb på Salico, som förser den skandinaviska marknaden både inom konsument, storkök och industri med frukt och grönt. Bland annat levererade man processade och tvättade varor till samtliga McDonaldsrestauranger i Skandinavien. Där utförde han sitt arbete så väl att han vid 16 års ålder avancerande till företagets dotterbolag Everman. – Jag jobbade så mycket jag kunde, samtidigt som jag gick teknisk linje på gymnasiet, bara för att spara pengar och det var också vid denna tidpunkt som jag och min gode vän Daniel Fäldt bestämde oss för att vi en dag skulle starta en nattklubb, berättar Hamed. PIZZERIA AMADEUS Studierna fortsatte, först med högskolestudier i digitalteknik i Karlskrona, och sedan läste Hamed starkström här i Helsingborg 1997. Dessutom har han studerat till börsmäklare under en kort period i Düsseldorf. Då hade han redan startat Pizzeria Amadeus på Prästgatan så han både pluggade och skötte det egna företaget samtidigt. Amadeus har han fortfarande kvar och frågan är om det inte är här man finner stans godaste kebab. Vem har inte slunkit in här framåt småtimmarna får att få avnjuta ett nybakat pitabröd, fräscha grönsaker, vitlök och stark tomatsås, och ett riktigt gott kött? Eller på dagtid tagit med sig en sådan till närbelägna Stadsparken för en liten picknick! 8 | nöjesnytt – Min egen favoriträtt är faktiskt en äkta persisk Cholo Kabab, som betyder “Kebab med ris”, avslöjar Hamed, och min egen mammas mat så klart. Det finns inget som slår det! NATTKLUBBEN Q OCH LE CROISSANT År 2000 kom så chansen att förverkliga de gamla nattklubbsdrömmarna när Hamed och barndomsvännen Daniel Fäldt tog över Q. Ett projekt som gick över förväntan. – Det gick jättebra, säger Hamed, vi vann ju till och med Nöjesnytts Kroggala flera år i rad som Årets Nattklubb! I 5 år drev kompanjonerna nattklubben Q tillsammans innan Hamed Rajabieh-Fard slutligen sålde sin del till Daniel Fäldt 2005. Samtidigt sålde han sin franchise i den franskinspirerade café- och bistrokedja Le Croissant, som han införskaffat under åren på Q. HAMTONS Men det är vid Mariakyrkan, i en före detta guldsmedja, som vi numera oftast hittar Hamed, i den nya trendiga wokrestaurangen vid namn Hamtons. Namnet är en förkortning för ägarnamnen Hamed och Toni. Toni Risteski är en gammal barndomskamrat som senaste tiden har jobbat med snabbmat i Stockholm. Han och Hamed har jobbat ihop mycket tidigare, och kommer bra överens, men detta är det första projekt som de helt och hållet gör tillsammans. De kände att det asiatiska köket skulle vara en utmaning och det kändes helt rätt, både vad det gäller lokal och läge. Framför allt kändes det rätt i tiden. – Tillsammans har vi mer än tjugo års erfarenhet av branschen, säger Hamed. Lokalen köpte vi redan i oktober och har sedan dess renoverat, och idag kan vi bland annat visa upp ett öppet kök där kunden själv kan se hur det han beställt tillagas. En vanlig bakgrundsförklaring till tekniken med wok är att den är energisnål eftersom tillagningen går snabbt. – Här på Hamtons använder vi dessutom gasol, vilket gör att tillagningen går ännu snabbare, förklarar Hamed. Allt tillagas efter beställning och är det en ingrediens man inte TEXT & FOTO: LAZZE X EVENTHÉN/WWW.LAZZEX.COM vill ha eller byta ut är det bara att säga till. Och man använder bara färska råvaror som framhäver smaken. – Ingenting köps in färdigt utan allt tillagas från grunden. Vi använder alltid svenskt kött och kyckling och, när det är möjligt köper vi in närproducerade varor. Vi ser oss lite som matkonstnärer och har tagit fasta på att man äter med alla sinnena, inte minst med ögonen. Därför lägger vi också stor känsla och energi på att våra gäster ska få positiva mat- och smakupplevelser, fortsätter han. Lokalen, med plats för ett trettiotal gäster, känns riktigt fräsch med sina trendiga ljusa färger och efter att själva ha testat maten kan vi bara konstatera att ett besök är en positiv upplevelse från det att man öppnar dörren till restaurangen tills man ätit färdigt. Ett gott betyg är att restaurangen redan har haft många kunder och fått en hel del stammisar. Dessutom har de takeaway för den som inte vill sitta ner på Hamtons och äta. Vi ser oss lite som matkonstnärer och har tagit fasta på att man äter med alla sinnena, inte minst med ögonen. ‘’
Nöjesnytt Helsingborg Sida 9
Nöjesnytt Helsingborg Rebecka Törnqvist
Nöjesnytt Helsingborg Sida 11
Nöjesnytt Helsingborg Sida 12
Nöjesnytt Helsingborg Sida 13
Nöjesnytt Helsingborg Modeprofilen
Nöjesnytt Helsingborg Sida 15
Nöjesnytt Helsingborg Sida 16
Nöjesnytt Helsingborg Sida 17
Nöjesnytt Helsingborg Sida 18
Nöjesnytt Helsingborg Sida 19
Nöjesnytt Helsingborg Sida 20
Nöjesnytt Helsingborg Sida 21
Nöjesnytt Helsingborg Sida 22
Nöjesnytt Helsingborg Sida 23
Nöjesnytt Helsingborg Sida 24
Nöjesnytt Helsingborg Sida 25
Nöjesnytt Helsingborg Sida 26
Nöjesnytt Helsingborg Sida 27
Nöjesnytt Helsingborg Sida 28
Nöjesnytt Helsingborg Sida 29
Nöjesnytt Helsingborg Sida 30
Nöjesnytt Helsingborg Sida 31
Nöjesnytt Helsingborg Sida 32
Nöjesnytt Helsingborg Sida 33
Nöjesnytt Helsingborg Sida 34
Nöjesnytt Helsingborg Sida 35
Nöjesnytt Helsingborg Sida 36
Nöjesnytt Helsingborg Sida 37
Nöjesnytt Helsingborg Sida 38
Nöjesnytt Helsingborg Sida 39
Nöjesnytt Helsingborg Sida 40
Nöjesnytt Helsingborg Sida 41
Nöjesnytt Helsingborg Sida 42
Nöjesnytt Helsingborg Sida 43
Nöjesnytt Helsingborg Sida 44
Nöjesnytt Helsingborg Sida 45
Nöjesnytt Helsingborg Sida 46
Nöjesnytt Helsingborg Sida 47
Nöjesnytt Helsingborg Sida 48
Nöjesnytt Helsingborg Sida 49
Nöjesnytt Helsingborg Sida 50
Nöjesnytt Helsingborg Sida 51
Nöjesnytt Helsingborg Sida 52
Nöjesnytt Helsingborg Sida 53
Nöjesnytt Helsingborg Sida 54
Nöjesnytt Helsingborg Sida 55
Nöjesnytt Helsingborg Sida 56
Nöjesnytt Helsingborg Sida 57
Nöjesnytt Helsingborg Sida 58
Nöjesnytt Helsingborg Sida 59
Nöjesnytt Helsingborg Sida 60
Nöjesnytt Helsingborg Sida 61
Nöjesnytt Helsingborg Teknik
Nöjesnytt Helsingborg Sida 63
Nöjesnytt Helsingborg Sida 64
Nöjesnytt Helsingborg Sida 65
Nöjesnytt Helsingborg Sida 66
Nöjesnytt Helsingborg Sida 67
Nöjesnytt Helsingborg Sida 68
Nöjesnytt Helsingborg Sida 69
Nöjesnytt Helsingborg Sida 70
Nöjesnytt Helsingborg Sida 71
Nöjesnytt Helsingborg Recensioner
Nöjesnytt Helsingborg Sida 73
Nöjesnytt Helsingborg Sida 74
Nöjesnytt Helsingborg Sida 75
Nöjesnytt Helsingborg Sida 76
Nöjesnytt Helsingborg Sida 77
Nöjesnytt Helsingborg Serier
Nöjesnytt Helsingborg Sida 79
Nöjesnytt Helsingborg Sida 80