Svensk Jakt Chefredaktören
Svensk Jakt Knip- och säljakt
Svensk Jakt Ögonblicket
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Opinion
Svensk Jakt Riksnytt
Svensk Jakt Det viktiga EU-valet
Svensk Jakt Vårbockjakt
Svensk Jakt I backspegeln
Svensk Jakt Test av hundpejl
Svensk Jakt Jaktmuseum
Svensk Jakt Jägartips
Svensk Jakt Kraniumtroféer
Svensk Jakt Träna fågelhunden
Svensk Jakt Viltvård
Svensk Jakt Hälgekrysset
Svensk Jakt Utrustning
Svensk Jakt Hälgeserien
Svensk Jakt Hört, sett & läst
Svensk Jakt Vapen & skytte
Svensk Jakt Vapenutrustning
Svensk Jakt Frågor och svar om vapen
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Jaktbart vilt
Svensk Jakt Vild vardagsmat
Viltsmak Satay på vilt Mark Lundgaards treårige s
on Julius älskar satay. Pappa Mark lagar gärna den här rätten till familjen med både vild fågel och klövvilt. Rätten på bilden har lagats av fasan, ibland lagas den även av vildsvin. Spetten serveras sedan med sötstark jordnötssås och en thailändsk gurksallad med chili och rödlök. 4 personer 500 g viltkött i tärningar Om du ska grilla spetten: Lägg pinnarna i vatten ett par timmar så att de inte tar eld på grillen. Marinad: 1 dl kokosmjölk 1 tsk vitlökspulver 1,5 msk curry 1 matsked koriander, krossad eller mald 2 tsk socker 1 tsk potatismjöl 4 msk vipsgrädde 1 msk smält smör Värm kokosmjölken i en liten gryta så att den blir slät. Blanda kokosmjölk med vitlökspulver, curry, koriander, socker, potatismjöl, grädde och smör. Blanda i köttet och låt det marinera i minst en timme. Har du tid, kan du gärna låta köttet ligga i marinaden i 24 timmar. Sätt köttet på pinnar och grilla eller stek tills det är färdigt. Jordnötssås 3 dl kokosmjölk 86 SVENSK JAKT Nr 5 | 2024 1 dl vispgrädde 5 msk salta jordnötter, finhackade 1 msk chilipasta 1 tsk röd currypasta 1 tsk citronsaft Salt Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda i 5 minuter. Vill du ha såsen slät, kan du mixa med stavmixer. Thailändsk gurksallad 0,6 dl ättika 0,5 dl vatten 1 dl socker 1 gurka 2 chilifrukter 7 små rödlökar, eller 1 stor 1 tsk salt Blanda ättika, vatten, socker och salt i en liten gryta och koka i 3–4 minuter. Låt det sedan kallna. Skala gurkan och dela den i tre eller fyra delar på längden och skär den sedan i skivor. Skär chili och lök i mycket tunna skivor. Blanda ättikslagen med chilin och löken och låt dra i minst 5 minuter före servering. Servera med jordnötssås och thailändsk gurksallad. Bibimbap En koreansk klassiker som fungerar utmärkt att göra på vilt. På bilden har kocken använt rådjursfärs i sin bibimbap. 4 personer 480 g viltfärs, till exempel av rådjur Olja till stekning Marinad 4 msk sesamolja 4 msk japansk soja 3 msk goshujang koreansk chilipasta (finns i asiatiska butiker) 4 tsk socker, gärna rörsocker 3 klyftor vitlök, finhackade Blanda sesamolja, soja, chilipasta, socker och hackad vitlök. Blanda i köttet och låt det marinera i minst 30 minuter. Under tiden köttet marineras, kan du koka riset och förbereda grönsakerna. Bryn det marinerade köttet i olja i en het stekpanna. Sänk värmen och låt köttet puttra 3–5 minuter. Till servering 400 g ris 200 g böngroddar 6 salladslökar, i skivor 3 morötter, i tunna stavar 1 zucchini, i tunna stavar 200 g babyspenat 200 g shiitakesvamp (eller champinjoner) i skivor Sesamolja till stekning 4 ägg Rostade sesamfrön Goshujang, koreansk chilipasta Eventuellt kimchi (fermenterad kål på koreansk vis) Salt och peppar Stek grönsakerna var för sig i sesamolja. Stek äggen. Lägg först det kokta riset i skålar. Arrangera köttet och grönsakerna ovanpå. Lägg de stekta äggen ovanpå köttet. Strö över rostade sesamfrön. Servera eventuellt koreansk kimchi till.
Svensk Jakt Redaktionen
Svensk Jakt Regionalt Norrbotten & Västerbotten
Svensk Jakt Regionalt Jämtland & Västernorrland
Svensk Jakt Regionalt Dalarna & Gävleborg
Svensk Jakt Regionalt Värmland & Örebro
Svensk Jakt Regionalt Mälardalen & Gotland
Svensk Jakt Regionalt Västra Götaland
Svensk Jakt Regionalt Sydost
Svensk Jakt Regionalt Halland & Skåne
Svensk Jakt Bernts betraktelser
Svensk Jakt Nästa nummer