Jaguarkockens VILTFÄRSPAJ Ingredienser 6 personer
Tillagningstid: Cirka 60 minuter • 3 dl vetemjöl • 125 g rumstempererat smör • 3 msk vatten • 600 g viltfärs • 400 g skogssvamp • 2 gula lökar • 5 ägg • 5 dl mjölk • 3,5 dl riven västerbottenost • smör • salt och peppar MATIG PAJ GÖR SÅ HÄR! 1. 2. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda 3 dl mjöl, 125 g rumstempererat smör och 3 msk vatten i en bunke eller matberedare till en pajdeg. Fördela ut degen i en stor ugnssäker pajform alt. 2 mindre formar, picka lätt med en gaffel över degen och grädda i ca 10 min. 3. 4. 5. 6. 7. Rensa och dela ner svampen i mindre bitar, skala och skiva löken i halvmånar. Börja steka svampen i smör, tillsätt löken och stek dessa tills löken börjat få färg. Lägg sedan i köttfärsen och låt den brynas med löken och svampen, krydda med salt och peppar. Fördela ut färsen i det färdigbakade pajskalet och toppa den med riven västerbottenost. Vispa äggen med mjölken till en slät blandning. Smaka upp den med lite salt och peppar. Fyll upp pajskalet med äggstanningen och baka av i ugnen i ca 25 – 35 min. med viltfärs och skogens svamp Jaguarkockens VILTFÄRSPAJ En riktigt härlig hösträtt bjuder Simon Linjamaa på i oktober: En matig paj med viltfärs och skogens svamp samt inlagda kantareller som väl kommer passa till det mesta! innovations innovations Smaklig måltid! JAGUARMAGASINET.SE 61