Nöjesnytt Helsingborg 1
NYHETER INOM MAT & DRYCK Världens bästa cocktailb
ok Jakten på en perfekt Gin & Tonic är succén som 2019 prisades som världens bästa ginbok och världens bästa cocktailbok av prestigefyllda Gourmand Awards. Nu kommer den i uppdaterad version. Intresset för gin och drinken Gin & Tonic är fortsatt väldigt starkt och därför släpper LB Förlag nu en nyutgåva av Hans-Olov Öbergs uppskattade bok – med ny omslagsbild och ett helt nytt förord av författaren. – Sedan den första utgåvan av boken skrevs har hela gindustrin revolutionerats. Tjogtals med nya destillerier och tonickokerier har startats bara i Sverige, säger HansOlov Öberg. Jakten på en perfekt Gin & Tonic bygger på ett mer än 30 år långt sökande efter den perfekta kombinationen av gin och tonic. Här får vi svar på frågor som hur man väljer rätt ginsort, vilken gin som passar med vilken tonic, hur isbitarna bör se ut, serveringsglasens betydelse och om det är tillåtet med fler ingredienser i en GT. Boken belönades också som bästa cocktailbok i Sverige 2019 samt fick pris för bästa dryckesfoto. Foto: Pressbild Foto: Pressbild Filip Poons favoriter I Asiatiska favoriter hittar du den godaste - enligt Filip Poon - maten från Asien i en och samma bok. En grundkokbok med 65 smaksäkra recept från Kina, Japan, Korea, Vietnam och Thailand. Det är rätter som Filip Poon minns från barndomen och sådant han lärt sig att älska och laga som vuxen. Filip Poon är kock och matinspiratör med fokus på det asiatiska köket. Det stora matintresset kommer hemifrån och han är starkt präglad av uppväxten i ett svensk-kinesiskt hem med två matglada föräldrar som lagade mat på olika sätt. Han är en väletablerad profil i sociala medier och driver några av de största mat- och receptkanalerna i Sverige på Youtube, Tiktok och Instagram. Han drivs av att inspirera människor till att bli mer kreativa i hemmaköket. - Den här boken ligger mig extra varmt om hjärtat eftersom det finns rätter i den som jag ätit under min uppväxt och barndom. Nu vill jag dela med mig av dom till fler, med hopp om att inspirera fler till att laga asiatisk mat, säger Filip Poon. I Filips nya bok får du får lära dig hur du får till de där autentiska smakerna och hittar harmonin med enkla medel men också baskunskaper kring råvaror, hur du viker dumplings, vad MSG är samt hur du kokar ris på bästa sätt. Boken är indelad i fyra kapitel – vardag, streetfood, helg och smårätter – och rikligt illustrerad med både fotografier och teckningar. Boken finns ute nu. Tar skogen in i baren Bella Porcile är den innovativa stjärnbartendern som har naturen som skafferi. Hon skapar drinkar med smak av skogar och ängar. Nu kommer hennes bok Vilda drinkar. Sockerlag på vresros, sirap av granskott eller garnityr av kanderade nyponrosblad... Redan på medeltiden använde man växter och örter i matlagning. Så som vi använder naturens smaker när vi lagar mat eller i medicinskt syfte, kan vi också göra när vi blandar drinkar. I Vilda drinkar får du lära dig hur du med naturen som skafferi kan skapa både välgörande, förföriskt vackra och utsökt goda drinkar. Du får dessutom grundläggande kunskaper i växtlära och om allemansrätten – vilka växter du får plocka fritt i naturen, vilka som är ätbara, hur du kan ta tillvara på alla delar av en växt och vilka unika egenskaper de har. Att laga mat med närproducerade råvaror är självklart för många idag, Vilda drinkar tar det vidare till dryckesvärlden. – Det var mina vänner och bargäster som uppmanade mig att göra en cocktailbok och jag gillade idén. Vilda drinkar vänder sig till alla som är intresserade av att skapa någonting själva. Som gillar att göra drinkar men också att vara ute i naturen. Det är enkla recept, du behöver inte alls vara ett drinkproffs för att lyckas, säger Bella Porcile. Så, njut av en rökig Old Fashioned med inslag av tallkottar som påminner dig om en varm brasa i ett snötäckt Åre, sippa på en lavendeldoftande Margarita och dröm dig bort till fälten i Provence, eller blunda och hör vågornas brus när du tar en klunk av en tångdrink. Bella Porcile har gjort sig känd för sin kreativitet och originalitet bakom baren. Instagram: @mixedbybella