Buffé 1
Naschmarkt. Rödbetssoppa med smetana. Läs och fi
ka på Babette’s. RÖDBETSSOPPA FÖR 4 PERSONER Skala och hacka 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor. Skala 500 g rödbetor och skär i mindre bitar. Fräs lök och vitlök i olja ca 3 minuter. Tillsätt rödbetorna och fräs ytterligare 1 minut. Tillsätt 1 dl vitt vin, 2 grönsaksbuljongtärningar, 1 liter vatten, 2 lagerblad och 1 tsk socker. Låt koka ca 20 minuter eller tills betorna är mjuka. Skiva 10 cm purjolök tunt och skär 1 äpple i små tärningar, blanda med 1 dl hackad inlagd saltgurka. Lyft upp lagerbladen och mixa soppan slät. Rör ut 1–2 msk majsstärkelse i lite vatten och rör ner i soppan. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Toppa med hacket, smetana och fi nhackad dill. Servera med en rågbrödssmörgås med lite smör, klippt gräslök och lite fl ingsalt. kaiserschmarrn på Café Central. Från veggokäk på Yamm! till Meat Baby. Naschmarkt – Wiens gigantiska marknad Många lokalbor går hit över lunchen eller samlas eft er jobbet, varför Naschmarkt också fylls av spännande småkrogar och blir något mer än högröstade försäljare av allt från fi nfi n vinäger (Gegenbauer har funnits här sedan 1929) till bröd, fi sk och chark.