Nöjesnytt Växjö 1
pasta Pasta är alltid uppskattat och vi har härli
ga recept. Välj bland supersnabb vardagspasta med krämig sås, en härlig vegetarisk lasagne med spenat och linser eller varför inte en lyxig hummerpasta. KYCKLINGPASTA MED SPENAT OCH PARMESAN 4 portioner 450 g kycklinglårfilé 2 msk Arla Köket® smör- & rapsolja 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche parmesan & vitlök 65 g babyspenat 300 g pasta Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Strimla kycklingköttet. Fräs det i smör-&rapsolja i en stekpanna, salta och peppra. Rör ner crème fraiche och låt koka ihop ca 5 min. Vänd ner spenaten och blanda med pastan. Servera direkt. VEGETARISK LASAGNE MED SPENAT OCH LINSER 4 portioner 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk Arla Köket® smör- & rapsolja 1 tsk Sambal oelek 2 burkar konserverade körsbärstomater 1 dl torkade röda linser 2 dl vatten 1 tärning grönsaksbuljong Salt & svartpeppar SPENATRÖRA 250 g tinad fryst spenat 4 dl Kelda® pastasås fyra ostar) 9 lasagneplattor 100 g Wästgöta Kloster® röd riven ost Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek i smör-&rapsolja i en kastrull. Tillsätt sambal oelek, tomater, linser, vatten och buljongtärning. Rör om och sjud 10-12 min. Smaka av med salt och peppar. Krama ur spenaten och lägg i en bunke. Rör ner pastasåsen. Smörj en ugnssäker form ca 30x40 cm. Varva tomatsås, lasagneplattor och spenatröra i formen. Strö över riven ost och tillaga i mitten av ugnen 30-35 min. Servera med en sallad. TAGLIATELLE MED FLÄSKFILÉ OCH CITRON 4 portioner 300 g tagliatelle 500 g fläskfilé 250 g champinjoner 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk Arla® svenskt smör 2 dl Arla Köket® crème fraiche 1 kruka färsk basilika 1 citron (rivet skal) Chiliflakes Salt & peppar Arla@ mjölk Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär fläskfilén i strimlor och kvarta champinjonerna. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Tillsätt champinjonerna och vitlök, låt fräsa några minuter. Mixa crème fraiche med hälften av basilikan, båda stjälkar och blad. Rör ner blandningen i pannan. Smaksätt med citronskal och chili flakes. Smaka av med salt och peppar. Späd ev med lite mjölk om såsen blir för tjock. Bkanda såsen med nykokt pasta och toppa med resterande basilikablad. ITALIENSK PASTAPANNA MED SALSICCIA 4 portioner 300 g pasta rigatoni 300 g salsiccia 1 paprika 2 dl Kelda® matlagningsgrädde 1/2 msk crema balsamico 1/2 riven vitlöksklyfta 1 tsk salt 250 g körsbärstomater 65 g krispsallad Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär korv och paprika i bitar. Fräs dem i smör-&rapsolja i en stekpanna. Tillsätt grädde, balsamicokräm, vitlök och salt. Rör om och koka ca 2 min. Blanda med den kokta pastan. Skär tomaterna i klyftor, blanda med salladen och servera till pastan. HUMMERPASTA 4 portioner 1 hummer 400 g räkor med skal 50 g Castello® aged havarti 36% hårdost 1/2 dl bladpersilja 2 vitlöksklyftor 1 msk Arla® svenskt smör 1/2 tsk chili flakes 1 msk tomatpuré 1 dl vitt vin 2 dl Arla® vispgrädde 2 msk hummerfond 300 g pasta linguine 1 citron (skalet) Plocka köttet från hummern och skala räkorna. Ställ kallt. Grovriv osten och hacka persiljan. Ställ åt sidan. Skiva vitlöken tunt. Smält smör i en stekpanna med höga kanter. Fräs vitlöken tills den är mjuk men inte tagit färg, ca 2 min. Tillsätt chili och tomatpuré. Fräs ytterligare någon minut. Tillsätt vin och koka ner till hälften. Rör ner grädde och hummerfond. Sjud 3-5 min. Koka pastan 1 min kortare än angivet på förpackningen. Smaka ev av såsen med salt. Vänd ner pasta, hummer och räkor. Toppa hummerpastan med finrivet citronskal, ost och persilja. KRÄMIG PASTAGRATÄNG MED SKINKA 4 portioner 300 g pasta 150 g rökt skinka eller kalkon 3 dl tomatsås 2 1/2 dl Kelda® pastasås mild ost 1 dl Arla Köket® mager riven ost Sätt ugnen på 250°. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär skinkan i strimlor. Låt pastan rinna av, blanda ner tomatsås, ostsås och skinka och lägg i smorda ugnssäkra portionsformar eller i en stor smord form. Strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen i ca 10 min. KÄLLA: ARLA 40 | nöjesnytt