Nöjesnytt Kalmar 1
SOMMARTRÄNING Att träna på sommaren blir mer och
mer självklart. Det märks inte minst på Friskis&Svettis uteträning som blivit ett populärt inslag på semestern. – För några år sedan märkte vi det väldigt tydligt. Då tog man semester från träningen, för att sedan tvingas tröska igång från scratch igen i september. Trenden har vänt och för varje år har vi fler och fler medlemmar som håller igång hela året. Träningen har blivit en bra vana, en naturlig del av livet. Fantastiskt tycker jag, säger Oskar Anneborg, träningsansvarig på Friskis&Svettis Kalmar. Sommaren på Friskis&Svettis är full av chanser till bra och rolig träning. I gymmet erbjuds generösa öppettider under juni-augusti och de kommer köra över 600 gruppträningspass av deras 50 olika träningsformer. Det kommer finnas massor av morgonpass under sommaren vilket gör att du kan träna och där efter dra till stranden. Självklart kommer Friskis&Svettis även i år ha gratis uteträning i Kalmarsundsparken på måndagar och torsdagar. Nytt för i år är att passen startar 18.00, en halvtimme tidigare än vanligt. – I Kalmarsundsparken bjuder vi på stora delar av vårt utbud. Ibland kan det vara vår klassiska jympa, andra gånger core, dans, cirkelfys eller det lite galna passet offroad – funktionell träning med naturen som redskap. På torsdagar kör vi även ett löppass som startar i Kalmarsundsparken samma tid. Passen i Kalmarsundsparken är gratis för alla i hela världen, det är bara att dyka upp och hänga på. Premiär 4:e juni, varmt välkomna, hälsar Oskar. Schema för uteträningen hittar du på Friskis&Svettis Kalmars hemsida och på en skylt nere i Kalmarsundsparken. RESTAURANG GANGNAM I april var det premiär för Gangnam – Kalmars första koreanska restaurang. Restaurangen är belägen i det nya kvarteret Gesällen och här serveras klassiska koreanska rätter som Bibimbab, Bulgogi och Japche. Du kan välja om du vill äta på plats eller ta med som take away. –Här får du riktig koreansk mat som inte är försvenskad. Vi använder bra råvaror och gör det mesta från grunden, säger Kristoffer Svensson som arbetar på Gangnam. Det som utmärker koreansk mat är att den är väldigt fräsch och ganska nyttig. Den består ofta av tofu, grönsaker eller kött med ris eller nudlar. Oftast serveras små rätter vid sidan om, exempelvis kimchi som är syrad kål med chili. Unni Ko som driver restaurang Gangnamn har stor erfarenhet från koreansk matlagning då hon kommer från Korea. Hon har drivit flera restauranger i Kina och de senaste åren har hon drivit ”Lilla matvagnen” på Stortorget i Kalmar. –Eftersom Unni vill laga mat från grunden kände hon sig lite begränsad i matvagnen. Dessutom har hon alltid drömt om att öppna en restaurang i Kalmar, säger Kristoffer Svensson.