NG Malmö 1
”DET VAR LITE PINSAMT ATT GILLA MIG. NU VÅGAR FOL
K ERKÄNNA ATT DE LYSSNAR PÅ MIG.” Jag har snappat upp någonstans att det där var första gången du gjorde egen pasta. Min fördom är att det där är någonting folk håller på med för att det ser snyggt ut på Instagram, och att det egentligen är godare med köpepasta. Vad säger du? – Det var första gången jag gjorde färsk pasta. Men ja, det där är nog en Instagram-grej kanske. Det är nästan alltid godare med torkad pasta. Den kan man få al dente och den binder såsen bättre. Vilket är ditt go to-pastamärke? – Rustichella d’Abruzzo. Det är inget som finns på Ica eller? – Jo! BENJAMIN INGROSSOS SOCIALA färdigheter och vackra sångröst fick hela svenska folket att kasta sina trosor på tv-apparaterna varje lördag i flera veckor. Det är ingen vild gissning att TV4:s vd Casten Almqvist gnuggade händerna. Inte nog med att det blev den mest uppskattade Så mycket bättre-säsongen sedan Eldkvarn brann, parallellt med att programmet sändes spelade Benjamin in sitt eget musik- och matlagningsprogram Benjamin’s för kanalens räkning. I det får han sällskap av prominenta gäster som Zara Larsson, Danny Saucedo, 1.cuz, Markoolio, Sabina Ddumba, Carolina Gynning, Miriam Bryant, Parisa Amiri und so weiter, und so weiter. Det är en kändistät gästlista. Vem är du mest nöjd över att ni har fått dit? – Det är skitkul att Zara Larsson är med. Hon har ju inte varit i Sverige så mycket de senaste åren. Vi har känt varandra sedan vi var nio år. Att Lisa Nilsson är med är också stort för mig. Jag har faktiskt en historia med alla gäster som är med. Vad är din historia med 1.cuz? – Han är asskön. Vi träffades på en restaurang. Han hade inte mask då, så han berättade för mig att han var 1.cuz. Sen satt vi och snackade hela kvällen. Eller, just det. Första gången var på Grammis presskonferens. Han var också nominerad och kom i mask. Men det var innan jag hade koll på honom, så jag bara ”Hjälp! Vi blir rånade!”. Typisk svensk rädd kille liksom. Vad är du mest peppad på att tittarna ska få se? – Det ska bli kul att visa när jag misslyckas fullständigt med en carbonara. Och när jag gör en helt suverän hamburgare. Den kommer nog få alla hamburgernördar där ute att ge mig MVG, hoppas jag. Jag läste att Andres Lokko var besviken över att musiken aldrig får stå i fokus i tv-program, utan att man alltid måste blanda in matlagning. Är det något som har krusat din horisont? – Andres Lokko? Jag vet inte riktigt vem det är. Han är kritiker i Svenska Dagbladet. Min farmor älskar honom. – Okej. Men jag håller inte med. Det är stort fokus på musik i programmet. Vi går igenom två hela låtar i nästan varje avsnitt. Han kanske ska vänta med att döma det till har sänts. – Har han inte sett programmet? Då kan han ju inte säga något! NÅGONTING FÅR MIG att misstänka att Andres Lokko varken kommer se programmet eller ändra uppfattning. Men det kanske är okej. Om Andres Lokko hade fått bestämma hade väl Benjamin Ingrosso stått i en källare i Greenwich Village och spelat politiskt kompromisslös jazzfusion inför tre övervintrade beatnikpoeter och deras kopplade leguan. Det hade inte nödvändigtvis inneburit ett sämre liv, men ett liv som hade rimmat illa med Benjamin Ingrossos innersta önskningar och drömmar. Det här med att programleda, är det någonting du är sugen på att fortsätta med? – Nej, det är inte riktigt min grej. Jag tänkte knappt på att jag var programledare. Jag har lagat mat hela mitt liv, gästerna är mina vänner och… Stått framför kameran har du också gjort hela ditt liv? – Haha, exakt. Men jag är ju ingen David Hellenius. Däremot tror jag det var kul för gästerna att få frågor som de kanske inte får i vanliga fall. De behövde bara komma dit och hänga. Har du någonsin haft någon plan B ifall det skulle skita sig med musiken? – Jag har många plan B. Jag vill öppna NR 2, 2021 | NÖJESGUIDEN 19