NG Malmö 1
Krog STOCKHOLM AI RAMEN-GRUNDARE BAKOM NY RAMENKR
OG Kapibara utökar ramenutbudet på Östermalm, och fler öppningar kan vara på g. EN AV GRUNDARNA till Ai Ramen, Lowe Elers, har sålt sin del i ramenkedjan och startat ny krog som langar – just det – ramen. Nya Kapibara ligger på Riddargatan 20 och menyn är kortfattad med fem olika ramen, varav två vegetariska, samt några mindre rätter. På dryckessidan finns alkoholfritt och folköl. KROGEN ÖPPNADE STRAX innan årsskiftet, och Lowe Elers är öppen för fler etableringar i framtiden. Kapibara har öppet för lunch och middag alla dagar i veckan. KROGNYHETER Året har börjat precis som det förra slutade, med restriktioner och andra utmaningar för krogbranschen. Men det finns några ljusglimtar. TEXT: PELLE TAMLEHT STOCKHOLM GASTRO GROUP ÖPPNAR NY KROG OCH HOTELL Ägarna till Le Rouge lanserar det nya konceptet Le Blanc. STOCKHOLM NU ÖPPNAR ASTORIA Björn Frantzéns nya lyxkrog har gått i mål. I ÖVER TVÅ år har renoveringsarbetet av den gamla biografen pågått, och öppningen som skulle ha skett under 2020 har blivit försenad flera gånger. Men nu är det äntligen dags för Björn Frantzéns nya restaurang att välkomna sina första gäster. – Detta är en restaurang som vi planerat länge, vi har bara inte hittat rätt lokal att förverkliga projektet i förrän nu, säger Björn Frantzén själv om satsningen. BISTRO ASTORIA ÖPPNAR den 15 mars. GÖTEBORG BRISKET & FRIENDS TILL GÖTEBORG Sedan den 12 februari är det grillat som gäller på Vallgatan 21. BRISKET & FRIENDS öppnade sin första restaurang i Stockholm under 2016 som drivs av Ludvig Åström och Niklas Elshazly. Göteborgs första krog i kedjan ligger på Vallgatan 21 i Victoriagården och på menyn kommer du som besökare att finna såväl kött som vegetariska alternativ. – Att öppna i Göteborg är en dröm som går i uppfyllelse. Det känns hur roligt som helst. Vi är redo att bjuda på en ordentlig smakupplevelse för den som älskar mathantverk, BBQ, kött, vegetariskt och noga utvalda ölsorter, säger Niklas Elshazly. BRISKET & FRIENDS håller öppet alla dagar i veckan från lunch. 84 NÖJESGUIDEN | NR 2, 2021 BLAND GASTRO GROUPS kroginnehav märks bland annat krogar som Storstad, Ljunggrens och Le Rouge. Efter att ett par av dessa legat i en tids pandemirelaterad träda öppnar de nu återigen upp och inom kort är det dags för fler tillskott. FÖRST UT ÄR krogen tillika hotellet Le Blanc, som precis som Le Rouge kommer att gå i det franska temat. Utöver mat, underhållning och dj:s kommer det även att finnas ett drygt 30-tal hotellrum. Platsen är centrala Stockholm och öppningen är planerad till maj månad. Målet är att i framtiden öppna ytterligare en krog under namnet Le Bleu så att trikoloren blir komplett. UTÖVER DETTA HAR Gastro Group även två krogar på Kungsholmen på gång. GÖTEBORG ÖCKERÖ FISK I KONKURS Feskekörkas klassiska fiskhandel har sålt sin sista spigg. DET VAR I december 2020 som Öckerö fisk tvingades lämna in konkursansökan. Skulderna uppgick då till 1,7 miljoner kronor. Problemen för fiskhandeln började egentligen redan för två år sedan, men mardrömsåret ifjol blev spiken i kistan. ÖCKERÖ FISK HAR huserat i Feskekörka sedan 1954, och den nuvarande ägaren Jonas Wickstrand började själv jobba i butiken 2003. Åtta år senare köpte han loss den av sin morbror.