Örebro Läns Tidning 1
örebro läns tidning | örebro Emma Kolback är grun
dare och matansvarig medan Alexander Isemo är driftansvarig och enhetschef för Dubbel Dubbel i Örebro. Dubbel Dubbel – Kinesiska dumplings i Örebro Text och foto // Ulf Hjelting Det finns en lång tradition av mat från asiatiska restauranger i Sverige. Dock har inte alltid kryddningen följt med och vissa rätter har blivit väldigt försvenskade. Detta ändrar nu Dubbel Dubbel på genom att servera kryddiga kinesiska dumplings med etableringen av den nya restaurangen i Örebro. Dubbel Dubbel har nu öppnat sin första expressrestaurang i Sverige och det inne på Vågen i Örebro. Det ska gå snabbt och vara tillgängligt. – Det här är första gången som vi gör detta i och med att i princip alla våra andra restauranger i Sverige är kvällsrestauranger, säger Emma Kolback, grundare och matansvarig. Här finns både handgjorda dumplings, roliga baos och andra traditionella smårätter att välja mellan från menyn. Och kryddningen finns där. Kryddigt med ett sting, utan att för den skulle bli outhärdligt starkt. Som tillbehör finns ris och kryddiga små sallader. Och pommes. Varför pommes? – Det här är första restaurangen där vi faktiskt serverar pommes till våra dumplings. Och det är lite av en test. Menyn är inte på något sätt skriven i sten, utan den är tänkt att utvecklas över tid och vi brukar med jämna mellanrum även byta ut maträtter. Visar det sig att ingen vill ha pommes, så kommer vi att göra en förändring, säger Emma Kolback. Nudlar istället? – Det har vi på våra andra Dubbel Dubbel, så det är inte helt otänkbart att även det kommer erbjudas via vår meny och serveras här i Örebro. Dubbel Dubbel har under en länge tid tänkt att etablera sig i Örebro och när lokalen på Vågen dök upp, som tänkbar kandidat, så blev även den idén ett faktum och etableringen inleddes. Dubbel Dubbel har funnits i Göteborg i över tio år och har under den tiden etablerat sig i flera städer i Sverige. – Vi har fått exakt det läget vi vill ha i centrala Örebro och vi tror på synergieffekten av att flera restauranger etablerar sig i närheten av varandra. Vi har Oh Poké med Hawaiian street food och bowls här bredvid och snart öppnar det även ett café i närheten. Så nu kommer man att kunna shoppa och äta utan att behöva röra sig utanför Vågen. Med Dubbel Dubbel Chinese Express är vårt fokus att gästerna ska få en smakupplevelse för en liten peng, oavsett om de besöker oss på jobblunch, efter shoppingrundan eller om man plockar hem fredagsmiddagen till familjen, säger Alexander Isemo, driftansvarig och enhetschef för Dubbel Dubbel i Örebro. Franchise? – Nej, inte riktigt. Vi äger och driver alla våra restauranger själva. Det finns i dagsläget en franchisetagare. Vi vill först se att den här etableringen fungerar innan det kan bli fråga om någon form av annat ägande av Dubbel Dubbel i Örebro. Denna öppningsdag råden en strid ström av besökare, men även av nyfikna som stannar till vid den nyöppnade restaurangen. – Vi är spända på Örebro, som har en växande matscen och en trevlig uteätarkultur. Vi tror också att tajmingen är bra då pandemin bidragit till ett ökat intresse för ny spännande mat. I tio år har vi drivit restauranger som gett Sverige den godaste kinesiska maten. Nu tar vi nästa steg och flyttar våra fantastiska smaker från klassisk restaurangmiljö in i fast foodvärlden, avslutar John Wigelius, vd för koncernen. Avhämtning: 72:- Servering 8 Dagens Lunch från Lucullusköket 82:inkl sallad, kaffe, kaka: 11.15–13.30 Följ oss på Facebook eller instagram för veckans meny @lucullushemköp