Nöjesnytt Kalmar Öland 1
NOTISER GÅRDSBUTIKEN VÄSTERSLÄT I Västersläts går
dsbutik hittar du allt du behöver för sommarens grillkvällar. Välj och vraka bland köttdetaljer från gårdens egna grisar, egentillverkade korvar, nötkött från Mysinge kött och lammkött från olika lokala uppfödare. Här finns också ett stort sortiment av lokala och småskaligt producerade delikatesser som oljor och marinader, marmelad, knäckebröd och choklad. Ska du ha fest eller vill vara redo för spontana grillkvällar finns flera olika köttlådor för beställning. Gårdsbutiken är också ett trevligt utflyktsmål för hela familjen. Här kan du ta en fika på det mysiga caféet, njuta av hembakade kakor och frisk lantluft samtidigt som barnen leker. Här finns också söta minihästar man kan hälsa på. En nyhet är Västersläts charkvagn som kommer åka runt på olika marknader, till Nybro och Stortorget i Kalmar. MIDDAG PÅ FÖRSTA PARKETT På Strand Hotells restaurang Dockside i Borgholm avnjuter du middagen på första parkett, med en magisk utsikt över hamnen och folket som strosar längs kajen – närmare vattnet än så kommer du inte. Under sommaren öppnar Dockside redan klockan 12 och fram till 16 erbjuder man en enklare bistromeny med allt från club sandwich till läckra räksmörgåsar. Klockan 17 öppnar restaurangen upp igen med en helt ny sommarmeny. Här SKRUFS GLASBRUK Skrufs Glasbruk har funnits i över 125 år och drivs idag av familjen Elm från Skruv. Deras hjärta klappar för det svenska glaset och produkterna kännetecknas av ett stilrent och klassiskt uttryck. Sedan flera år tillbaka har Skrufs Glasbruk ett nära samarbete med formgivaren Carina Seth Andersson och i hyttan kan du se glasarbetarna blåsa designklassiker som Pallo, Kolonn och Dagg – ett fantastiskt hantverk. Ugnarna är i gång året runt och varje vardag har du möjlighet att ta del av glasblåsningen. Om du förbokar har du dessutom själv möjlighet att få testa på att blåsa glas. Du får heller inte missa att gå in i butiken bredvid hyttan där du kan köpa glas till fabrikspriser. finns något för alla smaker – oavsett om man vill äta en lite enklare middag eller en lyxig trerätters. –Om jag ska rekommendera något så är det vår ångade hälleflundra med savoykål, sjökorall, jordärtskockspuré, smörsås med regnbågsrom och gräslök samt dillslungade färskpotatis. Det är min favoriträtt på menyn, säger Sandra Ehnström, restaurangchef. Hon slår också ett slag för terrassen som ligger på Strand Hotells baksida. Hit kan man komma för en drink och härligt häng, och blir man sugen på något gott att äta beställer man enkelt via QR-koder vid borden. –Det är en väldigt mysig miljö med soffgrupper och parasoll där man kan njuta av Ölands magiska solnedgångar. Man kan också beställa enklare rätter som en caesarsallad eller varför inte jordgubbar och champagne? säger Sandra. 62 | nöjesnytt