Nöjesnytt Helsingborg 1
SILLEN & MAKRILLEN VID VATTENBRYNET Sillen & Makr
illen i Helsingborg ligger alldeles vid vattenbrynet med en härlig utsikt över sundet; ett ställe att koppla av på och se båtarna passera medan solen går ner vid horisonten. Här ses partyfolket, par, släktträffar och barnfamiljer – gästmixen är trivsam och matmixen har fokus på fisk och skaldjur. Text: Christel Molin Sillen & Makrillen startade som en sommarkrog och var från början ett provisoriskt tält. Idag huserar de i ett arkitektritat hus året runt. Redan från starten har hållbara råvaror och närproducerat varit en självklar del av konceptet. - Vi har kommit en bra bit på väg med bra mat och bra service i kombination med en avslappnad miljö, säger Ellinor Edelswärd. Vi sätter en ära i att hålla hög standard när det gäller både mat, dryck och service och maten hanteras med passion och vänlighet. Under hösten är två winemaker dinners planerade där restaurangen gästas av vinmakare ifrån Sydafrika den 9 september och ifrån Toscana den 5 november. Här kommer Håkan Nilsson, som är känd vinprofil i Helsingborg att tillsammans med vinmakarna guida gästerna genom middagarna. Dessutom fyller restaurangen tio år under hösten och det kommer givetvis att märkas av. - Vårt jubileum kommer att märkas av hela hösten, även om oktober månad blir fokus, säger Ellinor Edelswärd. Vi har tittat tillbaka på åren som gått för att hitta sådant som vi är extra stolta över och som vi vill lyfta upp igen. Alla detaljer är dock inte satta ännu så man bör hålla koll på vår hemsida och i våra sociala kanaler framöver, fortsätter hon. Så när höstdagarna närmar sig och när stormens vind och vågor slår utanför, vad passar väl bättre än att då njuta av allt som Sillen & Makrillen erbjuder av festligheter de kommande månaderna. 34 | nojesnytthelsingborg.se