Nöjesnytt Helsingborg 1
Nöjesnytt Helsingborg PÅ KROGEN
Årets program består av en helt ny show men med s
amma artister som i fjol. Det blir en klassisk Wallmansshow med så mycket stilar som möjligt. Men hur ser det nya ut då? Nöjesnytt fick en pratstund med Ulrika Brännman, koreograf och medproducent samt Janna Rosenquist, restaurangchef, under en repetition. PREMIÄR FÖR NY SHOW DEN 15 FEBRUARI! e senaste åren har det varit schlagertema och 80-tal på nöjesstället men i år är det dags för något nytt – en lite modernare, lite tuffare show utan specifikt tema. Som koreograf och medproducent tillhör Ulrika Brännman ett team tillsammans med Minette Bengtsson, producent, och Michael Blomquist, musikaliskt ansvarig, stämarrangör och medproducent. – Denna vecka är jag på plats i Helsingborg och tar hand om koreografin, nästa vecka kommer Michael ner och tar hand om sången. Sedan kommer Minette ner sista veckan som en exekutiv producent, berättar hon. Hur ser årets show ut? – Det blir en helt ny show, lite modernare och med lite nytänk. I år har vi inget tema utan gör den som en gammal klassisk Wallmanshow där vi blandar in så mycket stilar som möjligt. Allt från gammal storbandkänsla till svenskt 70-tal à la Magnus Uggla. Samt humor och svensktopp så att vi får brädden. Sedan blandar vi det med låtar från lite nyare artister som till exempel Rihanna, U2, Robin och Roxette. Det är blandningen som gör det unikt, att vi inte har något tema, utan alla ska hitta något de gillar. Sedan går showen lite åt det råare hållet än tidigare. Lite tuffare, lite mera “edge”, lite sexigare. Vi har tuffat till oss lite i samband med att vi går ifrån “Wallmans Golden Hits” till att bli mer “Wallmans Salonger”. Är det en show skapad bara för Helsingborg? – Man kan säga att det är en show omgjord för Helsingborg. Alla nummer har vi varit med och skapat från början, men en del nummer har gått på andra Wallmans tidigare och där blivit en sådan succé att vi kände att det här vill vi vidareutveckla och omarbeta för våra specifika artister i Helsingborg. Alla nummer blir nya för det här stället och till exempel Rihanna-numret är bara två månader gammalt så det är ingenting man kan se i Köpenhamn eller Stockholm, utan är väldigt unikt för Helsingborg. NY RESTAURANGCHEF Ny som restaurangchef i Helsingborg är Janna Rosenquist, som de senaste 10 åren jobbat halvtid inom energibranschen. Hon saknade den sociala biten och sökte därför jobb som hovmästare på Wallmans för tre månader sedan. Dock har hon redan blivit restaurangchef istället! – Jag ser som en utmaning att sätta Wallmans Helsingborg på nöjeskartan. Jag tycker att vi syns alldeles för lite, säger hon. Vem vänder sig showen till? – Till alla från 0 till 100 år! Det är faktiskt en familjegrej man kan göra också. Den är absolut inte till bara för medelålders kvinnor och män, där vi tidigare haft det största gästsegmentet. Vi har verkligen breddat oss och vill att Wallmans uppskattas av alla. – Rent nummermässigt har vi till exempel U2-numret med en liten touch av Twilight och New Moon, som är väldigt populärt bland de yngre. Det blir lite varulvar och vampyrer som kommer att smyga omkring här i salongen. Rihanna-numret är paketerat i en Motownkänsla à la Las Vegas och Supremes. Då känner den generationen igen stilen och den yngre generationen känner igen musiken i Rihanna och så har vi ju Roxette som de flesta känner till, fortsätter Ulrika. Några nyheter utanför själva scenen? – Vi försöker att hitta en ny stämning i själva lokalen. Det har ju varit mycket schlager, guld och glitter. Nu försöker vi hitta lite nya saker för att utnyttja lokalen till fullo. Det finns ju till exempel en höjd i lokalen som man kan använda på olika vis. 80-talsbilderna ska ge plats för en ny stämning. Det känns verkligen att i år blir det något helt nytt och fräscht för Helsingborg. – För artisterna har det lagts mycket kraft på kostym, det blir nytt, kul och modernt! Vi har även höjt klassen på serveringspersonalens klädsel och satsat ytterligare på deras utbildning. Vi har höjt hela Wallmans med vår nysatsning, som gäst ska man känna att det är lite lyx man betalar för. Några nyheter på menyn? – Över huvud taget så eftersträvar vi en enhetlig upplevelse från servis, scen och kök. Dryckesval, vinlistor och meny kommer att anpassas efter showen. Till exempel så kommer rocknumret i finalen att utspela sig i ett “Jungle Room” och då kan ju man servera något passande till det i baren. ■ TEXT: LAZZE X EVENTHÉN/WWW.LAZZEX.COM FOTO: LEO ERDFELDT 18 | nöjesnytt
Nöjesnytt Helsingborg ÅRETS BÄSTA 2012
Nöjesnytt Helsingborg NÖJESNYTT MODE
Nöjesnytt Helsingborg NOTISER
Nöjesnytt Helsingborg TEKNIKPRYLAR, DIGILISTAN, RE
CENSIONER & FILMKOLL