KonferensVärlden 1
KonferensVärlden Mötesnytt & erbjudanden
KonferensVärlden Stärkande konferens i skärgården
KonferensVärlden Tre utsökta provningar Njutbara a
ktiviteter provning Bjud in till en utsökt Bubblande champagne, egenproducerad parfym eller smakrik lakrits, ta med kollegorna på en aktivitet som garanterat får både dem samt doftsinnet och smaklökarna att slå kullerbyttor av glädje. En provning är ett perfekt sätt för företagsgrupper och andra sällskap att mötas och förkovras under roliga och festliga former. TEXT: MIA BORNBERGER Smak av lyx och flärd Vill du unna dina anställda eller kollegor det lilla extra? Varför inte lyxa till det med en champagneprovning. Smakfullt, lärorikt och roligt på en och samma gång. – Vi riktar in oss på att skapa en skön och god stämning. Och så vill vi att man som deltagare och grupp får med sig något i form av kunskap, säger sommelieren och dryckesutbildaren Thomas Östlund. Thomas Östlund har en lång bakgrund som dryckesexpert på Systembolaget. I dag ingår han i Taysta, som bland annat arrangerar champagneprovningar för företag, organisationer och privata sällskap över hela Sverige. Provningarna hålls vanligtvis på hotell, restauranger och teatrar och i Stockholm numera också på fashionabla Operakällaren. – Det är verkligen en fantastisk miljö. Antingen är vi på terrassen med utsikt mot slottet, eller nere i vinkällaren, där vi dukar upp med vita dukar och levande ljus och är omgivna av cirka 30 000 flaskor vin. Vissa buteljer är hundratals år gamla, bland annat har man en flaska skumpa från skeppet Vasa. Att arrangera provningar omgivna av allt detta är naturligtvis väldigt speciellt. Hur ser upplägget ut? – En provning brukar ta cirka två timmar och menyn består av fem sorters bubbel. Tilltugg som exempelvis ost eller choklad ingår alltid. Vi smakar och doftar på fyra äkta champagne som alla har olika stil, årtal och typ av druvor, plus ett annat mousserande att jämföra med. Det är viktigt att få till ett brett spektrum av flera skäl. Dels för att skapa en förståelse för hur mycket det faktiskt kan variera i smak mellan olika sorters champagne men också för att målgruppen är en blandning av redan insatta entusiaster och nybörjare som vill lära sig lite mer. Vilken champagne brukar gå hem hos deltagarna? – Just mousserande viner kan vara svåra att känna skillnad på, för de ligger så nära varandra. Även bubblorna ställer ju till det för smaklökarna. Mest populära brukar de lite mer komplexa och mogna sorterna vara, champagner med något längre eftersmak. l Läs mer och boka champagneprovning via: www.taysta.se 24
KonferensVärlden Allt om stora möten
KonferensVärlden KV möter Lars-Åke ”Babsan” Wilhel
msson
KonferensVärlden Mässor med guldkant
KonferensVärlden 5 tips för en lyckad konferens
KonferensVärlden Mässkalendern 2024-25