Buffé 1
NÄST SIST ICA-kort: 033-47 47 90 ICA kundkontakt:
020-83 33 33 (helgfri mån–fre, kl 9–15) Buff éredaktionen/växeln OTW: 08-505 562 00 Adress: Box 3265, 103 65 Stockholm Besök/Bud: Birger Jarlsgatan 61 E-post: red.buff e@otw.se Chefredaktör: Tony Wallin tony.wallin@otw.se Ansvarig utgivare: Anders Svensson Redaktör: Lina Wallentinson, lina.wallentinson@otw.se Receptansvarig: Ellinor Jidenius (föräldraledig), Sofi a Nilsson (vik), sofi a.nilsson@otw.se Art director: Nina Olsson Formgivare: Irina Rönnskog Webbredaktör: Camilla Thörnqvist camilla.thornqvist@otw.se Allergifrågor: Elisabeth Ekstrand Hemmingsson Korrektur: Peje Hasselqvist Annonsfrågor: Pia Modin Björklund, pia.modin@ica.se Redaktionsråd: Nina Tarukoski, Anders Milbers, Christina Karlsson Produktion: OTW Communication, (miljöcertifi erat enligt ISO 14001) Repro: Done Tryck: Roto Smeets På ica.se/buff e hittar du bland annat utlovat extramaterial, information om rekvisita och det digitala arkivet. Där presenteras också vinnarna i Buff és tävlingar. DÄRFÖR FÅR DU BUFFÉ! Som tack för att du hör till våra bästa kunder bjuder vi på inspiration kring vårt största glädjeämne – mat! Du får Buff é utan extra kostnad när du handlar för 1 200 kr i månaden eller mer med ICA-kort. Mer info på ica.se. GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med glassen. Smält sockret i en stekpanna tills det är gyllene. Tillsätt jordnötterna och blanda ordentligt. Häll upp på en bakpappersklädd plåt. Låt svalna. 2. Hacka nötterna grovt, blanda med vaniljglass och jordnötssmör, gärna med elvisp. Frys 2 timmar. 3. Sätt ugnen på 250°C. Vinn 300 kr i matpengar! 2. Temat i Instagramtävlingen A. Sallad B. Soppa C. Sushi 3. Knölig växt i torskpaketet A. Jordärtskocka B. Potatis C. Rödbeta 4. Rör ner äggen i det smälta smöret. Tillsätt övriga ingredienser, rör till en jämn smet. Bred ut smeten tunt på en bakpappersklädd plåt. Grädda 5 minuter i mitten av ugnen. 5. Låt svalna under en plåt (så kakan inte torkar). Dela kakan på mitten. Bred ut glassen på ena delen. Lägg den andra delen ovanpå,tryck försiktigt. Frys minst 8 timmar. Skär i bitar. FÖR ALLA hittar du på ica.se vid respektive recept. 50 VINNARE Gör så här: Skriv ner svaren på ett vykort och skicka till Buff é, Box 3265, 103 65 Stockholm, eller mejla till tavling.buff e@otw.se eller gå in på ica.se/buff e – senast den 3 november. Vinnarna presenteras på ica.se/buff e från den 19 november. 1. Pumpa från japansk ö A. Butternut B. Hokkaido C. Muscat 4. Färg på ärtan i veggobiff en A. Röd B. Grön C. Gul Lyxfika eller dessert som är perfekt att ha i frysen. Glassigt! Recept Sofi a Nilsson Foto Lennart Weibull GLASSANDWICH MED JORDNÖTTER Färdig glass får smak av jordnötssmör och kanderade jordnötter. GER CA 20 SMÅ 2 ägg 200 g smält smör 2 dl strösocker 1 tsk vaniljpulver 1 tsk salt 2 dl vetemjöl 1 dl kakao GLASS 1 dl strösocker 2 dl salta jordnötter 1 liter vaniljglass 2 dl jordnötssmör 5. Karolines månadspeng på mat A. Ca 1 000 kronor B. Ca 500 kronor C. Ca 1 500 kronor Nästa nummer kommer 15 oktober Glöggkalas & stallmys Häng med till stallet på värmande soppa, saff ranskaka och kanderade äpplen. Adventstider stundar. Bjud in till glöggkalas med asiatiska smaker. Eller mingliga snittar och chark. Recept på den absolut bästa köttbullen utlovas från Buff élabbet. till sist... Många har hört av sig... Saff ranskrans med äpple. Laxfyllda potatiswraps. Adventsbuff é i stallet. B U F F É 8 • 201 4 Men vad tycker du om Buffé? Mejla mig och berätta på tony.wallin@otw.se. 39 LAGA I HELGEN LÄTTRIMMAD TORSK MED PUMPACRÈME & VINBRÄSERAD SVARTKÅL Genom att fi sken försaltas blir den fast i köttet. Gör det på morgonen, så går det snabbt att laga sedan. Ljuvlig kombo med len pumpacrème och fräst svartkål. GÖR SÅ HÄR: 1. Skär torsken i 4 lika stora bitar. Lägg dem på ett fat. Strö över 1 tsk salt och gnid in runt om. Täck med plastfolie och låt stå i kylen minst 4 timmar. 2. Sätt ugnen på 125°C. 3. Pumpacrème: Skala, kärna ur och skär pumpan i mindre bitar. Lägg i en kastrull med vin och 1 tsk salt. Fyll på med vatten så att det täcker. Koka under lock tills pumpan är mjuk, ca 15 minuter. 4. Häll av vätskan och mixa pumpan slät tillsammans med crème fraichen. Krydda med FÖR 4 PERSONER 600 g torskryggfilé (gärna MSC-märkt) 300 g svartkål 100 g smör 2 dl torrt vitt vin rivet skal av 1 citron rapsolja salt, svartpeppar PUMPACRÈME 1 kg pumpa (gärna butternut) 3 dl torrt vitt vin 1 dl crème fraiche 1 tsk salt och 2 krm peppar. 5. Torka av fi sken med hushållspapper. Krydda den med 1 krm peppar och lägg i en ugnssäker form. Ställ i mitten av ugnen ca 15 minuter. 6. Ansa, skölj och strimla kålen grovt. Fräs den i smör och 1 msk olja i en stekpanna ca 2 minuter. 7. Häll på vinet och låt koka ner tills hälften av vätskan återstår. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. 8. Strö citronskalet över fi sken. Bjud med grönkål och pumpacrème. Kaxigt enkel! Tips! Använder du torsk med skinn, hetta upp en stekpanna med 1 msk olja. Lägg i fi sken med skinnsidan nedåt, stek på hög värme ca 1 minut. Skinnet ska få en mörk, knaprig yta. Lägg i ugnssäker form och sätt in i ugnen i 125ºC ca 10 minuter. Servera torsken med tillbehören. 32 B U F F É 1 0 • 2 0 1 4 buf1410s28-33 Pumpa.indd 32 2014-09-23 11:27