Aktuellt 2016 1
Mjöl som ger Eko från Mälardalen Det är inte bara
intresset för ekologi som fortsätter att öka, allt fler vill veta mer om matens ursprung. Kungsörnen tar fasta på detta i sitt utbud av ekologiskt mjöl. All spannmål som används till det odlas numera på gårdar i Mälardalen. Ursprunget framgår tydligt på förpackningarna och där kan man även se vilken kvarn som har malt mjölet. – Med vårt ekologiska mjöl lyfter vi fram den lokala gården och människorna som arbetar där. Lantbrukarna har ett personligt engagemang och kunnande. Bakom mjölet finns det Kungsörnens ekologiska mjölsortiment består av: Eko vetemjöl 6x2 kg art.nr. 100550, Eko vetemjöl special 6x2 kg art.nr. 101853, Eko grahamsmjöl 10x1 kg art.nr. 101230, Eko grovt rågmjöl 10x1 kg art.nr. 101229 ett gediget hantverk, stor kompetens och en tydlig stolthet för råvaran, säger Hanna Banica, Nordic Marketing Innovation Manager, Baking. Ett av lantbruken är Kusgården som drivs av Robert Ihrsén. Produktionen har varit ekologisk sedan 1999 och här planeras odling och växtföljd noga. Från år till år växlar Robert mellan höstvete, ärter, havre, vårvete och klöver. På så sätt kan han minimera svamp och ogräs utan bekämpningsmedel – och få friskare grödor på kuppen. Mindre pizzor ger mer Svenska smakpizzor är ett nytt koncept för pizzor som är lite mindre, men som smakar desto mer och kan ge bättre förtjänst. Idén bygger på att man säljer tre kvalitetspizzor istället för en stor. Råvarorna hämtas från den svenska naturen och bland annat ingår Kungsörnens kärnvetemjöl. Med svenska kvalitetsingredienser blir pizzan en mervärdesprodukt som folk är villiga att betala extra för. Den mindre storleken gör också att gästerna kan prova flera smaker samtidigt, ett sätt att äta som ligger i tiden. Konceptet är alltså bra för kunderna samtidigt 10 som pizzerian kan nå en mer medveten målgrupp och sälja mer – utan att det blir mer arbete. Tar pizzerian till exempel 105 kronor för tre smakpizzor och säljer dem till en kund som annars skulle valt en pizza för 75 kronor, har försäljningen till den kunden ökat med 40 procent! Svenska smakpizzor har tagits fram i ett samarbete mellan Lantmännen Cerealia och Arla. Till vår hjälp har vi även haft tre vinnare av Pizza-SM: Tony Gerasovski, Frida Ceveryd och David Smith. De har skapat nya och läckra recept till satsningen. Mer information kan du få via våra KAM, se sidan 27 för kontaktpersoner. Aktuellt | Nummer 1·2016 Pizza-special