Maxikökets Broschyr 1
Maxiköket tipsar v 42 Svinntips! Järparna går Kyc
klingjärpar i tortilla med hummus 1 förp (à 800 g) Kronfågel kycklingfärs 1/2 dl harissapasta 1 msk japansk soja 1 tsk salt 2 msk rapsolja Till servering: 1 förp (à 200 g) Rosa Bandet crunchitasallad 1 mango Rosa Bandet (ca 325 g) 125 g salladslök 2 avokador 2 förp (à 200 g) små tortillabröd 1 förp (200 g) Zeinas hummus chili 1 kruka koriander utmärkt att frysa in och värma vid ett senare tillfälle. 6 portioner Medel Tid: Under 45 min 1. Järpar: Sätt ugnen på 200°C. 2. Blanda kycklingfärs, harissa, soja och salt. Forma ca 20 små järpar av färsen och bryn dem runtom i oljan i en stekpanna, tills de får fin färg. 3. Lägg järparna i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen ca 10–12 minuter, järparna ska kännas fasta och ha en innertemperatur på 72°C. 4. Till servering: Plocka och skölj salladsbladen i kallt vatten, så att de blir krispiga. 5. Skala, kärna ur och skär mangon i 1 cm stora bitar. Skiva salladslöken. Dela, kärna ur, gröp ur och skär avokadorna i skivor. 6. Värm tortillabröden ca 1 minut på varje sida i en torr stekpanna. 7. Servera järparna tillsammans med sallad, mango, salladslök, avokado, tortillabröd, hummus och koriander. Tips: Det är gott att servera limeklyftor till.