Maxikökets Broschyr 1
Maxiköket tipsar v 43 Svinntips! Pumpagryta med h
alloumi och mathavre Mathavresallad: 4 portioner mathavre 1 kruka koriander 1 kruka mynta 1 msk olivolja 1 förp (250 g) fryst mango Pumpagryta: 500 g butternutpumpa 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 2 tsk Santa Maria malen kardemumma 2 tsk Santa Maria red hot flakes chilipeppar 2 tsk Santa Maria spiskummin 2 msk tomatpuré 400 g krossade tomater 2 dl Arla Köket® crème fraiche 1 dl vatten 1 tsk salt 2 msk riven ingefära 2 förp (à 200 g) Fontana ekologisk halloumi 1 msk rapsolja 65 g babyspenat Blir det gryta över så fungerar den utmärkt att frysa och värma vid ett annat tillfälle. 4 portioner Medel Tid: Under 45 min 1. Tina mangon. 2. Mathavresallad: Koka mathavren enligt anvisningen på förpackningen. Hacka koriander och mynta grovt. 3. Pumpagryta: Skala, kärna ur och skär pumpan i 2 cm stora tärningar. 4. Skala och hacka lök och vitlök. 5. Fräs pumpa, lök, vitlök i oljan i en gryta 2 minuter. Tillsätt kardemumma, chilipeppar, spiskummin och tomatpuré och fräs ytterligare 1 minut. 6. Rör ner krossade tomater, crème fraiche, vatten och salt. Sjud på svag värme i ca 10 minuter, tills pumpan är knappt mjuk. Skala och riv ingefäran. Smaksätt grytan med ingefära och eventuellt mer salt. 7. Skär halloumin i 2 cm stora tärningar och stek den 3–4 minuter i oljan i en stekpanna, tills de är krispiga och gyllene. 8. Vänd ner halloumin och babyspenaten i pumpagrytan. 9. Mathavre: Blanda mathavren med koriandern, myntan, olivoljan och mangon. 10. Servera pumpagrytan med mathavresalladen.