Maxikökets Broschyr 1
Maxiköket tipsar v 44 Svinntips! Den här rätten M
oussaka med mozzarellaost och zucchinisallad 2 små auberginer (à ca 200 g) 3/4 dl Zeta extra virgin classico olivolja 1 gul lök 500 g potatis, gärna fast 1/ 2 burk (à 500 g) Fontana Oliver med pimiento 1 burk (à 500 g) Dolmio pastasås basilika 1 tsk salt 2 förp (à 125 g) Zeta mozzarella Zucchinisallad: 1 zucchini (à ca 300 g) 65 g rucola 1 msk vitvinsvinäger 2 msk Zeta extra virgin classico olivolja 1/2 tsk flingsalt 2 krm svartpeppar 1/2 dl rostade solrosfrön är supergod även som matlåda! 4 portioner Medel Tid: Under 60 min 1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Ansa och skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor. Blanda skivorna med olivoljan och låt stå och dra i 5 minuter. 3. Skala och skär löken i tunna skivor. Skär potatisen i ca 1/2 cm tjocka skivor. 4. Häll av och hacka oliverna grovt. Blanda oliverna med pastasåsen och hälften av saltet. 5. Stek aubergineskivorna ca 2 minuter per sida i en stekpanna. Smaksätt med resterande salt. 6. Riv mozzarellan i bitar. 7. Varva potatis, aubergine, tomatsås och mozzarella i en ugnsform storlek, ca 15x20 cm. Upprepa ytterligare en gång och tillaga mitt i ugnen ca 35 minuter eller tills potatisen är mjuk. Låt stå och vila 10 minuter innan servering. 8. Zucchinisallad: Skiva zucchinin tunt på mandolin. Blanda skivorna med rucola, vinäger, oilivolja, salt och peppar. Toppa med solrosfrön. 9. Servera moussakan med zucchinisalladen.