ICA Kvantum - Malmborgs 1
Skördetid Morotsscones med fetaost och timjan 3 S
TYCKEN 30 MINUTER DU BEHÖVER: 1 stor morot (ca 150 g) 6 dl vetemjöl 1 msk bakpulver ½ tsk salt 2 krm torkad timjan 75 g smör (gärna rumstempererat) 3 dl mjölk 100 g fetaost GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 225 °C. 2. Skala och riv moroten grovt på ett rivjärn. 3. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och timjan i en bunke. Finfördela smöret i mjölblandningen. Tillsätt mjölk och morötter, rör snabbt ihop till en kladdig deg. 4. Forma 3 runda kakor, ca 15 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. 5. Smula över fetaosten. 6. Sätt in plåten i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt bröden svalna på galler. MEDEL GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan. 2. Ansa, skölj och strimla purjolöken. 3. Tvätta citronen och riv det yttersta av skalet. Skär dillen fint (spara några dillvippor serveringen). Häll av räkorna i en sil. 4. Fräs purjolöken mjuk i smöret i en stor stekpanna eller stor kastrull. Smaksätt med salt och peppar. Häll i grädden och smula i buljongtärningen. Koka sakta 4–5 minuter. 5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan, men spara ca 2 dl av kokvattnet. 6. Rör ner pastan, citronskal, dill, räkor och spenat i såsen. Späd med pastavattnet till önskad konsistens. Smaksätt med salt och peppar och eventuellt lite citronsaft, garnera med dill och servera omgående. Purjolökspasta med citron, dill och räkor 4 PORTIONER 30 MINUTER ENKEL DU BEHÖVER: 1 purjolök (ca 300 g) ½ citron (finrivet skal, ev lite saft) 1 förp dill (à 20 g) 1 förp räkor i lake (à 570 g) 2 msk smör salt svartpeppar 2 ½ dl matlagningsgrädde 1 fiskbuljongtärning 4 portioner tagliatelle 65 g babyspenat