ÖBO LOKALER Snart öppnar STÅ, Pintxos & Bar i Öre
bro på norrcity och ägare är Ki Sandholm och Marthin Persson. Utställning med jultema på Hållstugan Elva duktiga konstnärer, formgivare och konsthantverkare från Svensk Form Örebro län bjuder upp och visar sina alster i Hållstugan på Stortorget, Örebro. Ta en sväng förbi och titta på konstverken. Utställningen pågår året ut. Berätta, vad är STÅ för nytt ställe? – STÅ är en pintxosbar på norr i Örebro, vid Slottsgatan, granne med Boulebar. Tanken är att man under avslappnade former ska kunna glida förbi med vänner eller kollegor och avnjuta lättare smårätter tillsammans. Självklart finns även trevliga viner och passande öl. Det blir en liten bar med cirka 40 platser. Hos oss bokar man inte bord för en middag, utan man kommer förbi efter jobbet, innan bion eller efter konserten. Hela pintxoskulturen bygger på lättare rätter, mingel och att man STÅr, sitter, hänger – ja umgås helt enkelt! – Vi tänker oss även konserter och andra kulturevent, framförallt på sommaren. Innergården är nämligen helt fantastisk och tankarna förs lätt till utlandet och städer som Barcelona eller San Sebastian. Vad erbjuder ni? – Vi kommer erbjuda pintxos gjorda på råvaror och smaker efter säsong. Pintxos är ungefär som mindre ”tapas”, små delikata aptitretare, vanligtvis med en bit bröd i grunden som man sen sticker en pintxo (pinne) i. Lediga lokaler Stor härlig lokal på torget Stor luftig och fräsch lokal, 409 kvm, på Drakenbergsgatan 1C, Tybble Torg. Gott om parkeringsplatser och möjlighet till skyltning. Källarlokal i Rosta Fin lokal på Västra Vintergatan 25 i Rosta. Källarlokal med närhet till parkering. Lokalen är 64 kvm. Två rum, pentry och WC. 26 Låter det intressant? Läs mer på obo.se/lokaler Även om pintxos är vanligast i Spanien och Portugal, så är vi ingen spansk pintxosbar. Vi kommer erbjuda smaker från hela världen, men gärna med fokus på närproducerat och ekologiskt. Vi tänker oss även temaveckor där vi kan lägga fokus på olika råvaror och världsdelar. För det blir alltså ingen fast meny, nya smaker och drycker kommer dyka upp varje vecka. Under lunchtid tänker vi oss förutom pintxos även lite matigare bowls och under vintern även soppor. Vi jobbar också med en lokal kafferostare som importerar och rostar ekologiska kaffebönor, så det kommer finnas gott kaffe av hög kvalité. Vem kom på konceptet? – Konceptet finns ju över hela världen, så det handlar inte om att uppfinna hjulet på nytt, men pintxos ”på riktigt” är något som vi tycker saknas i Örebro. Hos oss finns inga kypare, appar eller krångliga menyer. Man plockar helt enkelt fritt sina pintxos från bardisken. Innan man går hemåt så samlar man ihop sina ”pinnar” lämnar in dem i baren och får sin nota. Det blir spontant, enkelt och mysigt! När öppnar ni? – Planen är att öppna i början på december, byggnationer pågår för fullt. Välkommen! Mer än bara kvadratmeter...