Piraja 1
ΩKOST LAGA MAT KLIMATSMART Piraja slår ett slag f
ör det italienska köket (och lite det mexikanska) - och det klimatsmarta i en och samma stekpanna Quorn Bolognese 10 portioner 1 paket Quorn Färs big pack (800 g) 5 vitlöksklyftor 2,5 gul lök 5 stora morötter 1 kg krossade tomater, basilikakryddade 5,5 dl rött vin 2,5 msk grönsaksfond 5 msk honung Salt och peppar Olja till stekning Till servering: 700 g okokt spagetti Parmesan Färska örter Klimatsmart färs Quorn Pizza 10 portioner 1 paket Quorn Färs big pack (800 g) 2,5 paket färdig pizzadeg 1 kg färska babytomater (gärna olika färger) 650 g löpefri mozzarella 1,5 kruka färsk basilika Basilikapesto 1,5 kruka basilika 150 g pinjenötter 6,5 msk olivolja 5,5 tsk citronsaft Salt och peppar 1. Sätt ugnen på 250 grader. 2. Basilikapesto: Mixa alla ingredienser slätt med mixerstav. 3. Skär tomaterna i grova bitar. Lägg pizzadegen på en plåt. Bred ut pesto, strö över färs och tomater. Toppa med riven mozzarella. Grädda i ugn tills osten färg, ca 7–10 minuter. 4. Strö över färsk basilika och servera. 1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. 2. Skala lök, vitlök och morötter och riv dem 3. Värm olja i stekpanna. Stek färsen, morötter, lök och vitlök på medelvärme tills det fått färg. Tillsätt resterande ingredienser och blanda väl. Låt småputtra ca 10–15 minuter. Smaka av med salt och peppar. 4. Servera med nykokt pasta, parmesan och färska örter. Och lite klimatsmart Mexkäk som bonus Quorn Chili 10 portioner 1 paket Quorn Färs Big pack (800 g) 2 stora morötter 2,5 gul lök 5 vitlöksklyftor 1 dl olivolja 500 g krossade tomater 3 lagerblad 2,5 msk kinesisk soja 2,5 msk grönsaksfond 0,75 dl honung 2,5 msk Hickory liquid smoke 2,5 msk malen spiskummin 2,5 msk chili spice mix 1,5 lime (saften) Salt och peppar 62 NR 1 - 2019