Buffé 1
Buffé VÄRME I EN SKÅL Mustiga och mättande soppor
att njuta av i höst.
VARDAG SVINNSMART! Bröd som blivit torrt är perfe
kt att använda till krutonger. PARMESANKRUTONGER MED ÖRTER 4 PORTIONER / UNDER 30 MIN INGREDIENSER 4 tjocka skivor ljust bröd 2 msk olivolja ½ kruka salvia eller rosmarin, plockade blad 1 krm flingsalt 1 dl finriven parmesan 1 citron, 2 tsk finrivet skal GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Riv brödet i bitar och blanda med olivolja, örter och salt. Lägg bitarna på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta tills krutongerna är krispiga och gyllene, ca 10 minuter. 3. Riv parmesanosten fint över brödet. Låt osten smälta på brödet i ugnen ca 5 minuter. 4. Ta ut krutongerna och blanda dem med det rivna citronskalet. OSTGRATINERAD POTATIS- OCH BROCCOLISOPPA 4 PORTIONER / UNDER 45 MIN INGREDIENSER 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor ca 400 g potatis 2 msk olivolja 1 tsk torkad timjan 10 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond) 250 g broccoli 2 dl vispgrädde salt, nymald svartpeppar 2 dl riven lagrad ost t.ex cheddar GÖR SÅ HÄR 1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala potatisen och skär i bitar. Stek löken och vitlöken mjuka i oljan i en stor kastrull. Lägg i potatis, timjan och buljong och koka, ca 10 minuter. 2. Sätt ugnen på 250°C grill/ övervärme. Skär broccolikronan i små buketter och skala och skär stjälken i bitar. Låt broccolin koka med i soppan tills den är mjuk, ca 5 minuter. 3. Tillsätt grädde och mixa soppan med stavmixer men lämna lite bitar. Smaka av med salt och peppar. 4. Lägg upp soppan i fyra ugnssäkra skålar, ställ dem på en ugnsplåt. Fördela osten över soppan. Gratinera högt upp i ugnen tills osten smält och blivit gyllene, 2–3 minuter. TIPS Använd den ost du har hemma – Prästost eller Västerbottensost är också goda att toppa med! 12 BUFFÉ #10/2025
Buffé THAI-TOUCH Grön curry med aubergine och koko
smjölk.
Buffé HEMSKT GOTT Baka oemotstånd- liga brownies m
ed cheesecake-swirl till halloween.