Buffé 1
Buffé VÄRME I EN SKÅL Mustiga och mättande soppor
att njuta av i höst.
VARDAG ROSTAD PUMPASOPPA MED KYCKLING 4 PORTIONER
/ UNDER 60 MIN INGREDIENSER ca 500 g butternutpumpa 2 gula lökar 2 msk olivolja 2 krm salt 10 dl grönsaks- eller kycklingbuljong (vatten och tärningar eller fond) ca 350 g kycklinglårfilé 65 g färsk babyspenat nymalen svartpeppar 1 citron, finrivet skal GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 250°C. Sätt in en plåt. SURDEGSBRÖD MED BAKAD VITLÖKSKRÄM 4 PORTIONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 2 hela vitlökar 2 ½ msk olivolja 1 kruka persilja, ca 1 dl finhackad flingsalt, nymalen svartpeppar rostat bröd, gärna surdegsbaguette i skivor GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175°C. Halvera vitlökarna tvärs över. Lägg i en ugnsform med snittytan upp, pensla med lite olja och täck med aluminiumfolie. Sätt in i ugnen 40 minuter. Ta bort folien och grädda ytterligare 15 minuter. Låt svalna något och tryck ut de mjuka vitlöksklyftorna ur skalen. 2. Mosa med en gaffel och blanda med resten av oljan och persiljan. Smaka av med flingsalt och peppar. 3. Bred röran på rostat bröd och servera. TIPS Uteslut kycklingen och tillsätt t. ex stekt tofu eller kokta linser för en vegetarisk variant. 2. Skala och kärna ur pumpan, skär den i 3 cm stora bitar. Skala och skär löken i klyftor. 3. Lägg pumpa och lök på den förvärmda plåten och blanda med olivolja och salt. Rosta i ca 20 minuter eller tills pumpan är mjuk. 4. Koka upp buljongen i en stor kastrull och lägg i kycklingen. Koka ca 10 minuter eller tills köttet har en innertemperatur på 72°C. Ta upp kycklingen och dra isär köttet med en gaffel. Skumma av buljongen om det behövs. 5. Lägg tillbaka kycklingen i buljongen tillsammans med pumpan och löken. Koka upp och rör i spenaten och smaka av med salt och peppar. 6. Riv över citronskal vid servering. Servera gärna med surdegsbröd med bakad vitlökskräm. 13 BUFFÉ #10/2025
Buffé THAI-TOUCH Grön curry med aubergine och koko
smjölk.
Buffé HEMSKT GOTT Baka oemotstånd- liga brownies m
ed cheesecake-swirl till halloween.