NG Gbg 1
SKÅNE COMFORT HOTELS NYA PÄRLA Ägarna bakom Casua
l Street Food öppnar ny hamburgerbar på Malmös näst största hotell. DET BLIR HAMBURGARE och korv på menyn när ägarna bakom hyllade Casual Street Food öppnar The Gem inne på Comfort Hotel i sommar. Vid sidan om maten kommer konceptet även att erbjuda boulebana, flipper och en barberare. SKÅNE NY NATURVINSBAR VID KARLSKRONAPLAN Ava vinbar tar över Ciao Lolas lokaler och fokus ligger på naturvin. FÖRSTA VECKAN I juli öppnar Kajsa Davidsson och Matilda Bogren sin nya naturvinsbar Ava vinbar på Karlskronaplan 7 i Malmö. Duon är inte utbildade sommelierer eller kockar, men lovar att kompensera detta med ett brinnande intresse. GOTLAND KASAI ÖPPNAR I VISBY Under den första veckan i juli slår Kasai upp dörrarna på ytterligare en plats. KASAI VISBY ÖPPNAR i den helt nybyggda fastigheten på Hästgatan 17, där Restaurang Trädgårn och innan dess Hästskobaren tidigare låg. Krogen blir ett nöjesetablissemang i tre plan, som förutom restaurang även rymmer nattklubb och en levande lounge. SKÅNE GRAND ÖPPNAR I MALMÖ FOLKETS PARK Blir utekrogen Grand i Parken över sommaren. UNDER SOMMARMÅNADERNA FYLLER Grand Amiralens uteservering med ramen, bao och nudlar. Inspirationen till popupkrogen Grand i Parken hämtas alltså från Asien, men också från det Nordiska köken. Utöver god mat blir det dj:s och kanske också livemusik. GRAND I PARKEN håller öppet onsdagar till lördagar mellan 15-22 från mitten av juni. – När vi fick förfrågan att driva denna helt unika och fantastiska lokal i innerstaden som vi brinner så för, nappade vi direkt. Både jag och Charlotte har en stor kärlek för och ett förflutet inom restaurang. Denna plats saknar helt motstycke och vår första tanke var direkt att här skall vi etablera Kasai. Vi älskar helheten i konceptet med spännande smakupplevelser, underhållning där servicen och värdskapet står i centrum, säger Carina Österholm som kommer att driva etableringen tillsammans med systern Charlotte. PLANEN ÄR ATT öppna Kasai Visby under den första veckan i juli, och därefter hålla öppet året runt. – Det kan tänkas djärvt att satsa under pandemin, men tack vare vår envishet och kämpaglöd har vi klarat oss hit helskinnade. Konceptet, lokalen och läget i kombination med vår övertygelse om att Gotland framåt kommer vara den mest populära platsen att både bo på och besöka, gör att det känns helt rätt att gasa, fyller Charlotte i. HÖGST UPP I krogen ligger den vädersäkrade takterrassen, på mellanplan återfinns matsalen med öppningsbara fönsterpartier som även skapar en utekänsla inomhus under varma vår- och sommardagar och på nedre plan finns en klubblokal där det finns utrymme för såväl DJ:s som livemusik. Äntligen! En vegansk caramel 88 NÖJESGUIDEN | NR 6, 2021 greenstarvegan Green Star VEGAN www.veganchoklad.se RIKS FÖRSIKTIGT POSITIVA VIBBAR FRÅN RESTAURANGBRANSCHEN I juni förra året förutspådde nästan sex av tio hotell- och restaurangföretag en nedgång av arbetstillfällen. Nu vädrar de morgonluft. EN GLOBAL UNDERSÖKNING från Manpower visar föga förvånande på stora pandemisvängningar inom hotell- och restaurangbranschen. Inför det tredje kvartalet 2020 lämnade arbetsgivare i branschen en sysselsättningsprognos på -58 procent. Inför samma kvartal 2021 lämnar de en försiktigt optimistisk prognos på 2 procent. – Hotell- och restaurangbranschen omsätter mycket personal och är en viktig bransch för både tillfälliga jobb och ingångsjobb – därför är det väldigt positivt att just den branschen ser en så stark återhämtning. Trots att återhämtningen är fortsatt ojämn är det ett glädjande besked att även de hårdast påverkade branscherna nu börjar se en ljusning, inte minst för unga och utrikesfödda, säger Manpower Groups svenska vd Mikael Jansson. SYSSELSÄTTNINGSTRENDEN FÖR SVERIGE ligger på 11 procent, vilket innebär att svenska arbetsgivare känner sig positiva kring sysselsättningen under det tredje kvartalet 2021. Samtliga branscher lämnar positiva prognoser och har sett skarpa uppgångar i sysselsättningen sedan den första pandemiprognosen lämnades för ett år sedan.