DT 1
Intervju Det är knappast ovanligt med italienska
restauranger, hur sticker ni ut? – Ja det finns ju ett gäng italienare i stan! Vi har valt att satsa på den mat som jag älskar att äta när jag är i Italien, och då främst Ligurien. Fritto Misto, Pasta Vongole och Spaghetti con Colatura di Alici. Rent och enkelt, precis så som jag upplever maten på plats i Italien. Baren hämtar också inspiration från Medelhavet. Precis som med maten letar vi upp lokala råvaror som vi med hjälp av en centrifug intensifierar smakerna på. Detta serverar vi sedan i perfekt balanserade cocktails. Om du trodde att du smakat allt så är du in for a treat! – Vi är lika seriösa när det kommer till vinet men helt oseriösa när det kommer till stämningen. Sena helgkvällar så kör vi italo disco och guilty pleasure så skjortan står rätt ut… Ja du hör ju, vi sticker ut! 36 djungeltrumman.se Vad är det viktigaste med en härlig trattoria? – Att alla är välkomna, till och med husdjur. En familjär känsla och att det är jävligt bra mat såklart. Berätta om er meny! – Den är uppbyggd enligt italiensk standard med antipasti och så vidare, med inspiration från norra Italien och mer specifikt Ligurien. Mycket hav och lite berg. Vad får man absolut inte missa? – Cocktailen Mascarpone & Albicocca som är vår tolkning av desserten tiramisu i ett glas. ”Och carbonaran är grym!” skriker Massi från köket. Man kan ta en kock från Rom men man kan inte ta Rom från en kock.