DT 1
Boulebar Rosenlund: Ett Franskt Paradis i Hjärtat
av Göteborg Åtta år och några miljoner boulekast senare är det dags för Boulebar Rosenlund att få en helt ny interiör. Inför hösten öppnar man upp med nyrenoverade lokaler – som har hämtat sin inspiration från den franska livsstilen och de sydfranska, lummiga parkerna. I fokus är självklart nationalsporten boule petanque. Sedan 2015 har Boulebar Rosenlund välkomnat nästan en miljon besökare vid kajen. Under denna tid har gäster njutit av boulekast och pastis i den populära restaurang. Med en uteservering som bokstavligen ligger ett stenkast från vattnet och det välkända landmärket Feskekörka som granne, har Boulebar etablerat sig som en av stadens mest attraktiva destinationer. Inte minst på grund av den ökande populariteten för boule petanque. Nu har restaurangen genomgått en omfattande renovering med en ny inredning och imponerande väggmålningar. Inspirationen till denna förvandling hämtades från fasader på Provencehus och sydfranska frodiga parker. Besökare möts nu av en entré som ger en känsla av att vara utomhus, vilket sedan övergår till en öppen bistro. Färgschemat är dominerat av aprikosa och rosa nyanser, med konstgjorda platanträdsgrenar som hänger i taket och en framträdande kornblå bar som blir en central punkt, omringad av grusbelagda boulebanor. I arbetet med den nya miljön har Boulebars inredningsarkitekter strävat efter att använda så mycket befintligt material som möjligt. Bordskivor har fått en ny användning genom att vändas upp och ner, och sofforna har blivit mjukare tack vare nya textilier – allt för att göra renoveringen så hållbar som möjligt. – Den nya interiören sätter boulen i fokus. Det är 8 djungeltrumman.se luftigare, ljusare och mer lekfullt än förut. Som att gå in i en sydfransk lummig boulepark med baren som en randig smällkaramell i mitten. På Boulebar är mötet mellan människor centralt. Vi vill ha en avslappnad och prestigelös stämning där alla är välkomna, oavsett om man är ett stort kompisgäng som äter middag och spelar boule, eller om man vill ta ett glas efter jobbet och drömma sig bort till Provence, säger Sara Sandström, som jobbat med Boulebars uttryck och design i 11 år. Ny meny med Apéritifs Dînatoire – klassiska franska smårätter Inför nystarten har Boulebar dessutom utvecklat sitt matkoncept. Nu presenteras besökarna för Apéritifs Dînatoire, som blir ett komplement till den klassiska à la carte-menyn. Apéritifs Dînatoire är det sydfranska begreppet för att dela på smårätter där råvarorna är enkla, smakerna rena och sättet att äta på är opretentiöst. Menyn är framtagen för att passa perfekt ihop med den franska nationalsporten där man kan dela på en charkbricka, några gratinerade ostron och en Grand Aioli tillsammans med ett glas pastis över en bouleturnering i goda vänners lag. Den nya interiören på Boulebar Rosenlund är skapad av den Göteborgsbaserade duon Atelier Blå som består av designern Sara Sandström och inrednings- och landskapsarkitekten Axel Bohlemark.