Nöjesnytt Helsingborg 1
Lite av konsten som kommer pryda väggarna på Röda
Kvarn. Guillaume Gallician, Malin Leon-Nilsson och Caroline Marcusson. BISTRON PÅ RÖDA KVARN Stans mysigaste bio har fått en ny scen i stora salongen och det breda filmutbudet kommer 2023 att kompletteras med bland annat livekonserter och ståupp-komedi. Röda Kvarn har ett stort uppdrag i att få nordvästskåningar att konsumera inte bara kultur av hög kvalitet utan också att träffas och diskutera kultur över god mat och dryck, så att de nu också öppnar bistro i början på december känns som en naturlig utveckling. Text: Christel Molin Foto: Pressbild - Renoveringen av Röda Kvarn är en av de största privata investeringarna i Helsingborgs kulturliv på många år. Öppningen av en restaurang på andra våningen och ett nytt kafé på bottenvåningen är första etappen av tre där sista steget är att renovera båda salongerna med ny inredning och ny teknik, säger Mattias Sommar, verksamhetschef på Röda Kvarn. Han fortsätter: vi gör vårt yttersta för att ta vara på Röda Kvarns rika historia samtidigt som vi vill ge lokalerna lite mer biomagi. Miljön ska vara varm och inkluderande och kännas lite spännande. Restaurangchef Malin Leon-Nilsson och de båda kökscheferna Caroline Marcusson och Guillaume Gallician ser fram emot öppningen av bistron på Röda Kvarn i början på december. Tanken med bistron är att bidra till biomagin och att ge Röda Kvarns besökare en helhetsupplevelse. Alla tre har lång erfarenhet av branschen och tillsammans har de fått uppdraget av Röda Kvarn att skapa en bistro med både exklusiv och med familjär känsla. Här kommer man att jobba med ”fun dining” där de använder sin kunskap och sin erfarenhet för att skapa ett smakrikt, högkvalitativt samt lekfullt koncept. En del av menyn kommer att vara säsongsanpassad medan en annan del kommer bytas ut varje månad och bestå av rätter där det finns en röd tråd mellan det som visas på bioduken och det som serveras i matsalen. På lördagar och söndagar mellan klockan 11.30 och 15 kommer de att erbjuda ”filmgrytan”, ett nytt sharing koncept i Helsingborg där en gryta och väl utvalda tillbehör serveras direkt på bordet och där du äter den tillsammans med ditt sällskap. De kommer även att erbjuda mat vid olika evenemang, till exempel: finger foods i lobbyn. Malin som är sommelier skapar sedan ett urval av viner som väl kompletterar menyn. Redan nu kan man också planera in sitt nyårsbesök då Röda Kvarn livesänder nyårskonserten från Wien och självklart erbjuder en nyårsmeny. Öppettider i bistron: tisdag-fredag från klockan 16, lördag från 11.30 och söndag mellan klockan 11.30-17. Läs mer här: biografrodakvarn.se 24 | nojesnytthelsingborg.se