Cirkulera 1
Cirkulera Ledaren
Cirkulera Smått & gott
Cirkulera Baka en god paj RECEPT SALLAD MED SPARRI
S OCH BETOR En härligt färgglad sallad som kan serveras med pajen. Ingredienser • 4 betor t ex rödbeta, gulbeta och polkabeta SPENAT- OCH OSTPAJ En mild och god paj som kan serveras med tillbehör som rökt eller gravad lax, skinka eller en god sallad. Perfekt på buffén eller till vickning. Till 6 pers: • 3 dl vetemjöl • 125 g smör • 1 – 2 msk kallt vatten Fyllning: • ½ purjolök • 1 liten vitlöksklyfta • 1 msk olivolja • 200 g babyspenat, sköljd • 150 g västerbottensost, riven • 3 ägg • 3 dl mjölk • ½ tsk salt • 2 krm svartpeppar Gör så här: 1. Häll mjölet i en matberedare, klicka i smöret och kör till en smulig massa. Tillsätt vatten, lite i taget och kör till en degboll. 2. Tryck ut degen i vid pajform, ca 26 cm i diameter. Ställ kallt i ca 30 min. 3. Sätt ugnen på 225°. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Skala och hacka vitlöksklyftan. 4. Hetta upp oljan i en vid panna. Fräs lök och vitlök en kort stund. Tillsätt spenat och fräs under omrörnings tills spenaten mjuknat. Låt svalna något. 5. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Lägg i spenat och lökfräset. 6. Blanda ost, ägg, mjölk, salt och peppar i en bunke. Häll över spenaten och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter till fin färg. Servera pajen ljummen men den är även god kall. • körsbärstomater • romansallat • grön sparris (5 – 6 st) • salt • peppar • ev riven parmesanost Dressing • 0,5 dl olivolja • 2,5 msk balsamvinäger • 1 tsk honung • 0,5 tsk flingsalt • 1 krm nymald svartpeppar Gör så här: 1. Skala betorna och hyvla dem tunt, gärna med mandolin. 2. Ta bort den nedersta delen på sparrisen och lägg sparrisen i kokande saltat vatten. Koka sparrisen 1 – 2 minuter. 3. Skölj sallaten och bryt den i bitar. 4. Halvera körsbärstomaterna. 5. Rör ihop alla ingredienser till dressingen. CHIAPUDDING MED FÄRSKA HALLON Gott till frukost eller som mättande mellanmål. Till en portion: • 3 msk chiafrön • 2 dl valfri mjölk eller valfri havre-, mandel- eller sojadryck • 1 nypa vaniljpulver Topping: • Färska hallon (eller frysta) Gör så här: 1. Blanda chiafröna ordentligt med valfri mjölk/dryck och vaniljpulver. Ställ in glaset i kylen i ett par timmar eller över natten. Rör gärna om i puddingen ytterligare ett par gånger. 2. Toppa puddingen med färska eller frysta hallon. RECEPT : REKLAMATELJEN CIRKULERA #2 2019 5 6. Blanda betor, sparris, romansallat och tomater i en skål och ringla över lite av dressingen. Ha lite peppar över salladen. 7. Riv eventuellt över lite parmesanost. Härligt god mat Foto: Monika Grabkowska
Cirkulera Bonden och biogödsel
Cirkulera Tema: Biogas
Cirkulera Vi knackar på
Cirkulera Kryss & tävling
Cirkulera Sommartips
Cirkulera Hitta till ditt Återbruk