Loading...
Svensk Jakt Chefredaktören
Svensk Jakt Jagar i norr och söder
Svensk Jakt Ögonblicket
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Opinion
Svensk Jakt Riksnyheter
Svensk Jakt Älgjakt bland predatorer
Svensk Jakt Toppfågeljakt
Svensk Jakt I backspegeln
Svensk Jakt Test av övningsammunition
Svensk Jakt Jaktbil
Svensk Jakt Statistisk avskjutning
Svensk Jakt Visste du att...
Svensk Jakt Dragåteln är viktig
Svensk Jakt Hälgekrysset
Svensk Jakt Sett & läst
Svensk Jakt Utrustning
Svensk Jakt Hälgeserien
Svensk Jakt Välj rätt hagelvapen del 2
Svensk Jakt Skytte i vardagsrummet
Svensk Jakt Frågor och svar om vapen
Svensk Jakt Fråga veterinären
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Jaktbart vilt
Svensk Jakt Soltider
Svensk Jakt Viltsmak
Läs fler recept på Svenskjakt.se/viltsmak « Huset
s Röda är ett fylligt och smakrikt rött vin från Spanien, med inslag av mörka bär, lingon och vanilj. Passar utmärkt till smakrika rätter av både kött och fågel. BAKAD PURJOLÖK, AND, FRITERAD SAVOJKÅL OCH BAKAT ÄPPLE 4 personer Stekta andbröst 4 andbröst Smör/olja till stekning Salt och peppar Bryn andbrösten i het panna i lite olja, sänk värmen vid en innertemperatur på 48 grader, ta upp och låt vila och lägg i en klick smör. Äppelpuré 4 äpplen 2 msk smör Lägg in fyra äpplen i ugnen på 150 grader, låt stå tills äpplena är mjuka. Mixa till en puré. Bryn smör och blanda med äppelpurén. Bakad purjo 2 purjolöksbitar, ca 15 cm långa 2 msk smör Skär av rottrådarna och skär purjolökarna så att varje bit är cirka 15 cm lång. Lägg purjolökarna trångt i en ugnsfast form och klicka över smör. SVENSK JAKT Nr 2/3 2022 servering. Friterad savojkål Savojkålsblad i bitar Olja till fritering Hetta upp olja till 160 grader, lägg i några savojkålsblad och fritera. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt. Ljus sky med äpple 1 gul lök 2 dl kycklingbuljong 2 dl äppeljuice Persilja eller körvel Skär löken i klyftor och bryn dem i panna. Häll på kycklingbuljong och äppeljuice. Låt koka ihop till hälften och sila. Smaka av med salt och peppar. Krydda gärna med färska örter som persilja eller körvel. Servering Lägg andbrösten på tallriken. Lägg på en halv purjolök och en klick äppelpuré. Häll över lite sky. 81 Husets Röda är ekologiskt odlat och dessutom förpackat i en klimatsmartare 1-litersförpackning. Baka i 120 grader ugn cirka en timme tills purjolöken är mjuk. Dela varje purjo på längden före * Läs mer om varför kartong är ett bättre alternativ för miljön än glas på akessonvin.se/ hallbarhet. KLIMATSMARTARE FÖRPACKNING EKOLOGISKT Pris: 69 kr/1 liter. Alk. halt: 13 % vol. Art.nr: 2796 Köp på Systembolaget akessonvin.se
Svensk Jakt Redaktionen
Svensk Jakt Regionalt Norrbotten & Västerbotten
Svensk Jakt Regionalt Jämtland & Västernorrland
Svensk Jakt Regionalt Dalarna & Gävleborg
Svensk Jakt Regionalt Värmland & Örebro
Svensk Jakt Regionalt Mälardalen & Gotland
Svensk Jakt Regionalt Västra Götaland
Svensk Jakt Regionalt Sydost
Svensk Jakt Regionalt Halland & Skåne
Svensk Jakt Bernts betraktelser
Svensk Jakt Nästa nummer