Buffé 1
Buffé Louise Johanssons påskbuffé
Buffé RÅRAKA Vi gör den med spetskål och toppar me
d forellrom.
Buffé Prinsessportioner
Buffé PITA Baka egna, fluffiga pitabröd, ny smakup
plevelse utlovas.
PITA SOTIG LAX MED DILLOCH ÄRTKRÄM OCH PEPPARROTS
DRESSING 4 PERSONER / UNDER 45 MIN INGREDIENSER Dill- och ärtkräm 2 dl frysta gröna ärtor, tinade 1 kruka dill 2 msk olivolja 1 liten vitlöksklyfta Pepparrotsdressing 2 msk riven pepparrot 1 dl crème fraiche Grönsaker 4 rädisor 1 citron, finrivet skal och 2 tsk saft ½ förp strimlade sockerärtor à 75 g ½ tunt skivad silverlök Stekt lax ca 300 g laxfilé 1 tsk mortlade fänkålsfrön 3 msk avrunnen kapris 2 tsk olivolja salt, svartpeppar Till servering 4 pitabröd salladsblad GÖR SÅ HÄR 1. Ärtkräm: Mixa ärtorna slätt med dill, olivolja och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. 2. Dressing: Blanda pepparrot och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. 3. Grönsaker: Skiva rädisorna tunt, gärna med mandolin. Blanda citronsaft, skal och 1 msk olivolja och vänd ner grönsakerna. Krydda med salt och peppar. 4. Lax: Krydda laxen med fänkålsfrön, salt och peppar. Stek lax och kapris i olivolja ca 5 minuter. Lägg upp kaprisen på hushållspapper. 5. Fodra pitabröden med salladsblad. Bryt laxen i bitar och lägg i bröden med alla tillbehör. Toppa med pepparrotsdressing och kapris samt gärna lite extra pepparrot. SVINNSMART! Blev det mat över från påsken? Ta vara på resterna och fyll dina hembakade pitabröd! 28 BUFFÉ #03/2025
Buffé FRUKOST Granola med smak av morotskaka – mås
te testas!