Omtanke 1
Fräscha recept i Vi har botaniserat bland recepte
n hos arla.se och hittat några som både andas vår och får det att vattnas i munnen. Fisk i ny form! Fiskbiffarna är allra godast till hemlagat potatismos. Franska fiskbiffar Ingredienser Antal portioner: 4 500 g fiskfiléer 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1/2 dl hackade färska örter 2 msk potatismjöl 1 1/2 dl matlagningsgrädde Smör Gör så här: Dela fisken i bitar. Mixa fisk, salt, peppar, örtkryddor, mjöl och grädde till en färs. Forma färsen till 8 biffar. Stek dem i smör ca 3 min på varje sida. Serveringsförslag: Servera med potatismos, gärna blandat med spenat. Lättgrillad fläskfilé med nya, spännande smaker. En lättlagad rätt som du inte misslyckas med och som kan varieras med olika tillbehör beroende på tillfälle. Grillad fläskfilé med limeyoghurt Ingredienser Antal portioner: 4 500 g fläskfilé 4 msk flytande smör 1/2 tsk salt 1 pressad vitlöksklyfta Limeyoghurt: 2 dl turkisk yoghurt rivet skal och pressad saft av 1 lime 1/2 tsk sambal oelek 2 krm salt Gör så här: Blanda yoghurt, limeskal och -saft, sambal och salt. Rör ihop smör-&rapsolja, salt och vitlök. Pensla köttet med 1 msk av kryddsmöret. Grilla köttet runt om över glöd ca 15 min. Skiva köttet och lägg det på ett fat med en blandad grönsallad. Häll resten av kryddsmöret över köttet. Serveringsförslag: Servera såsen och kokt färskpotatis till. 60 | www.ssil.se