Omtanke 1
RECEPT vårsolen Linser är snabblagade och goda pr
oteiner som här får fin färg och smak av gurkmeja. Servera med matiga, gröna biffar och citrus-pigg yoghurt! Gröna biffar med linsgryta Lättbakade muffins med rabarber och vit choklad. Syrligt och sött i en somrig symfoni. Rabarbermuffins med vit choklad Ingredienser Receptet gäller för 12 st 150 g smör, rumsvarmt 2 dl strösocker 3 ägg 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 100 g hackad vit choklad 2 rabarber Gör så här: Sätt ugnen på 200°. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och vispa mellan varje. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner det i smeten tillsamman med ⅔ hackad choklad. Klicka smeten i 12 st muffinsformar. Skär rabarbern i stavar, blanda med resten av chokladen och toppa muffinsen. Grädda i mitten av ugnen 12-15 min. och apelsinyoghurt Ingredienser Antal portioner: 4 1 purjolök 1 tsk salt 2 vitlöksklyftor 1 färsk grön chili 1/2 kruka bladpersilja 2 dl kikärtsmjöl 1 1/2 dl cottage cheese 1 dl vatten 1 1/2 dl cheddar riven 1 msk smör till stekning Linsgryta: 1 morot 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 2 dl röda linser 4 dl grönsaksbuljong 1 tsk malen gurkmeja Apelsinyoghurt: 1/2 apelsin 2 dl turkisk yoghurt 1 tsk flytande honung Gör så här: Dela purjolöken på längden och skölj den. Skär den i tunna strimlor och lägg i en skål. Strö över saltet och knåda purjolöken så att saltet tränger in och den blir mjuk. Låt vila ca 5 min. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin. Hacka persiljan. Blanda alla ingredienser till en jämn smet och forma till 8 biffar. Låt vila. Skala morot, lök och vitlök. Skär moroten i tunna skivor och löken i tunna klyftor. Hacka vitlöken. Blanda alla ingredienser i en gryta, koka upp och låt koka ca 15 min. Stek under tiden biffarna i smör i en stekpanna 3-4 min på varje sida. Riv skalet och pressa ur lite saft från apelsinen. Blanda det med matyoghurt och honung. Servera biffarna med linsgrytan och apelsinyoghurten. www.ssil.se | 61