Buffé 1
INNEHÅLL #09 SEPTEMBER VEMOD OCH FÖRVÄNTAN. Lite
så känner jag alltid inför hösten. Vemod över att vi sakta lämnar de varma, ljusa dagarna bakom oss, men också en förväntan om en härlig höst där myset infinner sig och maten tar ny skepnad. EFTERSOM UGNEN OFTA FÅR vila på sommaren längtar jag efter ugnsbakat- eller rostat. Mat som får laga sig själv, gärna med allt på en plåt eller i en form. Som den ljuvliga kycklingen med äpple, lök och rosmarin på sidan 23. I DETTA NUMMER AV BUFFÉ vill vi inspirera till att laga mat med det skogen har att erbjuda. Kantarellerna kom till exempel tidigt år, kanske har du haft turen att gå ut och hitta ditt eget guld. Förutom svampen har vi bären och viltköttet förstås. Välj bland skogens skatter på sidan 9 och testa nya vardagsrätter på viltskav, vildsvinsfärs och älgrostbiff. Smaklig måltid! Kokoskyckling med mango och gurksallad sid 27. FÖR DIG SOM ÄR STAMMIS Bara våra stammisar som handlar för mer än 1 500 poänggrundande kronor/månad får tidningen Buffé hem till sin brevlåda. Tack för att just du är stammis! BÄTTRE PLAST Plasten som omsluter Buffé är tillverkad av 60 % återvunnen råvara. Förpackningen är återvinningsbar och sorteras som plastförpackning. HITTA RÄTT TEMPERATUR Alla våra recept som tillagas i ugn är anpassade för över- och undervärme – använder du varmluft så sänk temperaturen med ca 25 °C. RECEPT FÖR ALLA På buffe.se hittar du information om innehåll av gluten, laktos, mjölkprotein och ägg i vissa av våra recept liksom tips på hur du kan anpassa dem. OÄNDLIGT MED INSPIRATION På buffe.se hittar du ännu mer recept och matinspiration. Där kan du dessutom bläddra i tidigare nummer av Buffé. Kryddiga chimichurribullar sid 29. Hanna Dunér, chefredaktör Månadens matmåsten 23 HÖST I EN FORM Rosmarinbakad kyckling med äpple och lök. 35 MUSTIG PREPP Frossa i rotfrukter och grönkål i månadens söndagsprepp. 39 Njut av ugnsbakad kyckling och svenska höstäpplen sid 23. BULLEGRÖT Fira Kanelbullens dag den 4 oktober redan till frukost. EU Ecolabel : DE/053/001 Använt papper bör samlas in och återvinnas. 3 BUFFÉ #09/2025 BUFFÉ DIGITALT Föredrar du att läsa Buffé på mobilen, surfplattan eller datorn? Du som inte vill ha tidningen i tryckt form kan säga upp din prenumeration på buffe.se med Bank-ID. ICA Ansvarig utgivare Eric Lundberg Konceptansvarig Maria Martinsson ICA Retail Media icamedia.se ICA Kundservice 033-47 47 90 Redaktionen tar gärna emot frågor och kommentarer kring innehållet i tidningen. Frågor kring adressändring, utebliven tidning eller uppsägning av prenumeration hänvisas till ICA Kundservice. Bufféredaktionen på ICA Reklam Chefredaktör Hanna Dunér Redaktionschef Johan Stephan Matredaktör Julia Nordfors Thielen Skribent Susanne Magnusson Tranberg Projekt- och produktionsledare Michaela Holmeskog Art director Pernilla Stenborg Grafisk designer Emelie Bergqvist Produktion ICA Reklam Repro Markus Dahlstedt Tryck Eversfrank, Meldorf ICA Sverige Truckgatan 15, 442 40 Kungälv Epost bufferedaktionen@ica.se EU Ecolabel : DE/053/001 Använt papper bör samlas in och återvinnas.
Buffé HÖST I EN FORM Rosmarinbakad kyckling med äp
ple och lök
Buffé MUSTIG PREPP Frossa i rotfrukter och grönkål
i månadens söndagsprepp
Buffé BULLEGRÖT Fira Kanelbullens dag den 4 oktobe
r redan till frukost