Utmärkt Örebro 1
individ och vår uppgift är sedan att ge dem utvec
klande arbetsuppgifter och utmaningar i lagom stora portioner. Vi ser att de växer och utvecklas i vår verksamhet. Lasse Månsson, ansvarig för It och teknik på området berättar. -Vi gör allt inom data! Det kan vara att installera projektorer i konferenslokalerna, göra lay-out till olika trycksaker eller att lära sig office-paketet. Det är hela spektrat! Växthuset, här odlas bl.a. tomater, slanggurka och sallad. På de stora åkermarkerna runtom odlar man morötter, potatis, rödbetor, majs… ja, i stort sett allt man kan odla utom kål. Allt utifrån ett ekologiskt och KRAV godkänt perspektiv. Allt utförs med varsam hand från sådd till gallring, uppbindning av växter, gallring i närmiljön. I snickeriet produceras snickeriarbeten som ex. trädgårdsmöbler men också pallar till industrin. Ateljén tillverkar högkvalitativa produkter som sedan säljs i Rosängens gårdsbutik, “- vi jobbar väldigt mycket med att återbruka gamla jeans, det kan bli kuddar, förkläden, krukor, väskor m.m. ”ett roligt sätt att ta tillvara på kläder som man annars bara kastar” inflikar Susanne. Rosängens restaurang är en verksamhet som erbjuder mycket god lunchbuffé och en personlig service som gör vistelsen mycket uppskattad bland många. Restaurangen jobbar med även catering. Inne i lunchrestaurangen snittar de på ca.120–150 gäster per lunch. Eftersom restaurangen ligger mitt i Miljövårscentrums ekologiska odlingar använder de i så hög utsträckning som möjligt grönsaker från den egna odlingen. Rosängens Gårdsbutik har funnits i många år på gården men “nystartade” i januari i år. Den nya satsningen innebär ett större utbud 37