NG Sthlm 1
Krog NYTT HOTELL DÄR BELLMAN DRACK SITT VIN Sluss
ens nya botiquehotell Frantz erbjuder 48 rum, frukost och middagsrestaurang samt en hotellbar modell mindre. TEXT: PELLE TAMLEHT I SAMMA TEGELHUS som Bellman sägs ha klunkat vin har nu Hotell Frantz öppnat efter ett års renovering av lokalerna som tidigare huserade Anno 1647. FRUKOSTSERVERINGEN ÄR I bufféform, en mindre och selektivt utvald sådan. På restaurangens kvällsmeny står grönsaker och rotfrukter i centrum. Och på cocktailmenyn finns självklart en Bellman. Hotell Frantz ligger på Peter Myndes backe 2. ST PAUL ÖPPNAR MED TRE NYA KROGAR Efter en rejäl renovering är huset i korsningen St Paulsgatan och Götgatan äntligen klart. Nu öppnar bottenplanets krogar. TEXT: PELLE TAMLEHT PIZZA, HAMBURGARE OCH asiatiskt står på menyn när restaurangerna Giretto, Bastard Burgers och Eatnam alla får en hemvist i bottenvåningen på det nyrenoverade kvarteret St Paul. FÖR BASTARD BURGERS blir detta kedjans femte etablering i Stockholm, medan det blir den tredje för Eatnam och Giretto. UTÖVER KROGARNA KOMMER de två nedersta våningarna bestå av kontorshotell samt teknikbutiken Digital Inn. I övrigt blir det till största delen bostäder i kåken som ritades av Hack Kampmann på uppdrag av Hufvudstaden och uppfördes år 1959 - 1962 av byggentreprenör Nils Nessen. Samtliga krogar i St Paul öppnar i slutet av oktober. Drygt tio år efter originalöppningen får “Zinken” en andra chans. TEXT: PELLE TAMLEHT DET ÄR I Aberdeens tidigare lokaler på Grev Turegatan som restaurang Zink nu ska återupplivas under det nya namnet Gastrotek Zink. – När vår omåttligt populära restaurang ZINK Grill stängde var vi säkra på att en vacker dag skulle vi öppna upp dörrarna igen. Det tog drygt två år men nu har vi förfinat konceptet och vi är så oerhört stolta över vår köksmästare Joni Germond som var med oss redan 2008 och skapade ZINK Grill. Han har satt ihop vår nygamla meny, säger Filip Given som är grundare och VD för Brasseriegruppen. GRUNDKONCEPTET MED GRILLEN i centrum är kvar men menyn är också breddad och har nu tagit inspiration från Baskien i Spanien, Toscana i Italien, Provence i Frankrike samt kusterna runt San Francisco. – Menyerna komponeras efter säsong, tillgång och humör och där vi skapar fantastiska rätter med olika tekniker. 68 NÖJESGUIDEN | NR 10, 2019 ZINK GRILL FÅR NYTT LIV INSPIRATIONEN TILL NYA Zink är hämtad från gamla tiders hantverkare såsom bagare och slaktare, där verksamheten är uppenbar genom att råvaran exponeras och utgör en del av lokalens karaktär. Zinks matkoncept med råvarorna i centrum har fångats upp av arkitektbyrån Tengbom och här syns mycket specialritade hyllor, kabinett och skåp där allt från konserver till torkade örter visas upp. Gastrotek Zink öppnar den 25 oktober.