NG Sthlm 1
Krog MED MÅNGA BOLLAR I LUFTEN Restaurang Palett
kombinerar mat och biljard på ett elegant vis. TEXT: AREZO GHAVIDEL-ASGARI PÅ VÄSTMANNAGATAN 50 har tiden stått still samtidigt som inget är sig likt. De lila biljardborden står uppradade en trappa ner på Jolo & Co i vanlig ordning, men i det som tidigare var matsalsdelen kan du nu få en riktig smakupplevelse på Restaurang Palett. Den rustika menyn är komponerad av köksmästaren Marcus Lindberg Stoltz, som tidigare jobbat som kökschef på Wasahof bland annat. I EN ENKEL och elegant lokal med 120 sittplatser och en monokrom färgskala inspirerat från sextiotalet bjuder Palett på nordiska smaker med influenser från hela världen. Köttet är närproducerat och allt är lagat från grunden. Ett perfekt dejtställe eller för den som gärna vill äta middag följt av en aktivitet, utan att behöva lämna lokalen. Bakom nysatsningen står ägarna Anders Bohman, Michael Juhlin och Ann-Sofie Löfgren som är förbundskapten i Svenska Biljardförbundet, samt SM och EM-medaljör. – Vi har funderat länge på hur vi ska kunna bevara biljarddelen av Jolo & Co, som ligger oss varmt om hjärtat, och samtidigt driva restaurangdelen på ett modernt och sofistikerat sätt. Tillsammans med Marcus, som inte bara är en otroligt duktig kock utan också en passionerad biljardspelare, blev detta möjligt och mynnade ut i Restaurang Palett, säger Ann-Sofie Löfgren. NAMNET PALETT SYFTAR på smakpaletten och tanken är att nostalgiskt ta dig tillbaka till mormors kök med den väldoftande älgsteken eller nyponsoppan du åt som barn. Restaurang Palett slog upp dörrarna inför nysatsningen strax före årsskiftet. 52 NÖJESGUIDEN | NR 1, 2019