jaguarkocken Het lingonchutney Instruktioner: ca
20 min 6 pers Du behöver: 5 dl frysta lingon 2 bananschalottenlökar 6 msk farinsocker/ strösocker 2 msk vitvinsvinäger 1 tsk chiliflakes 2 krm krossad/malen nejlika 1 msk smör • • Skala och finhacka lökarna, krossa nejlikorna med sidan av kniven och finhacka till malen konsistens. Smält smöret i en kastrull, fräs löken med chiliflakes och nejlikan på medeltemperatur tills löken blivit transparent till färgen. • • Tillsätt vinägern och sockret, låt karamellisera sig med löken under omrörning. Tillsätt lingonen och låt koka ihop på svag värme ca 12 – 15 min tills det fått en stabbigare konsistens och all vätska kokat bort. • Kyl ner och låt gärna chutneyn stå ett dygn i kylen för att smakerna ska sätta sig. Gott tillbehör som passar perfekt till grytor, söndagssteken eller till grillningen. Kan serveras varm som kall!