Nöjesnytt Malmö 1
Nöjesnytt Malmö På krogen
Nöjesnytt Malmö Nöjesnytt mode
GRILLADE GRÖNSAKER MED OST OCH ÖRTER För 4 person
er INGREDIENSER: • 2 aubergine • 2 zucchini • 250 g mozzarella (2 påsar) • 4 kvistar färsk rosmarin • 4 kvistar färsk timjan • 2 msk olivolja • 1 msk vitvinsvinäger • Salt och peppar ATT ÄTA TILL: • 200 g halloumi • Blandade blad • Tomater GÖR SÅ HÄR: 1. Skölj och dela aubergin och zucchini i vardera fyra skivor på längden. Riv mozzarellan och fördela på aubergineskivorna. Repa av och hacka bladen från rosmarinen. Hacka även timjankvistarna. Fördela hacket över osten och avsluta med zucchini. 2. Blanda olivolja, vinäger, salt och peppar. Pensla utsidan och grilla grönsakerna 2 minuter per sida över fin glöd. Lägg över grönsakerna på grillfolie som placerats på gallret och fortsätt grillningen några minuter till. 3. Dela halloumin i bitar som grillas till dess de fått fin färg. Lägg upp de fyllda grönsakerna, toppa med halloumi och servera blandade blad och tomater till. GRILLAD LAX MED SPARRIS OCH AIOLI För 4 personer INGREDIENSER • 600 g benfri lax med skinnet kvar • 1 msk rapsolja • 1 krm svartpeppar • Salt TILL AIOLIN: • 1 tsk fransk senap • 1 tsk vitvinsvinäger • 3 äggulor • 3 dl rapsolja • 1-2 vitlöksklyftor • 1 knivsudd cayennepeppar • 1 krm salt ATT ÄTA TILL: • 1 bunt grön sparris • Citron • Ris GÖR SÅ HÄR: 1. Krydda fisken med svartpeppar och vänd den i rapsolja. Vänta med salt till efter grillningen. Låt fisken dra i 30 minuter innan den grillas. 2. Vispa senap, vinäger och äggulor till fast form i vispvänlig skål. Elvisp underlättar. Tillsätt olja, först droppvis, senare i små omgångar under ständig vispning. Avsluta med riven vitlök, cayennepeppar (superstark, så var försiktig) och salt. 3. Bryt bort den nedre delen av sparrisen. Lägg resten på grillen tillsammans med fisken och grilla dem ett par minuter med flera vändningar. Fisken grillas först en minut med köttsidan mot glöden. Vänd så att skinnet kommer mot glöden och grilla till dess fisken är klar, cirka 2-3 minuter till. Låt skinnet vara kvar på grillen, det brukar i alla fall bara bränna fast. Servera med ris och citron. GRILLAD FLÄSKKARRÉ MED FOLIEGRILLADE GRÖNSAKER OCH ÖRTAGÅRDSSMÖR För 4 personer INGREDIENSER • 4 skivor fläskkarré • 1 1/2 msk rapsolja • 1 tsk konc. kalvfond • 1 tsk paprikapulver • 1 krm svartpeppar • Salt TILL GRÖNSAKERNA: • 2 förkokade majskolvar • 1 zucchini • 2-3 små lökar • 10 gröna sparrisar • 2 tomater • 1 msk olivolja • Färsk timjan TILL ÖRTAGÅRDSSMÖRET: • 100 g rumsvarmt smör • 1 msk finhackad persilja • 1 msk finhackad gräslök • 1 msk finhackad basilika • 1/2 tsk salt GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda marinaden till köttet av rapsolja, kalvfond, paprikapulver och svartpeppar. Pensla köttet runt om och låt det dra i 30 minuter. Vänta med salt till dess köttet är grillat. 2. Hacka örterna till örtagårdssmöret. Blanda hacket med rumstempererat smör. Smaka av med salt. 3. Skär majskolvar, zucchini och tomater i skivor, lökarna i klyftor och sparrisarna i bitar. Varva allt i foliepaket. Strö över hackad timjan och ringla över olivolja. Stek grönsakerna på inte alltför het plats på grillen. 4. Grilla köttet 2-3 minuter per sida över fin glöd. Salta och servera köttet med varma grönsaker och örtagårdssmör. nöjesnytt | 41
Nöjesnytt Malmö Teknikprylar
Nöjesnytt Malmö Recensioner
Nöjesnytt Malmö Notis