Svensk Jakt Chefredaktören
Svensk Jakt Nattens hjältar
Svensk Jakt Ögonblicket
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Opinion
Svensk Jakt Riksnytt
Svensk Jakt Avskjutning 2022-23
Svensk Jakt Kråkjakt
Svensk Jakt I backspegeln
Svensk Jakt Test av fem luftgevär
Svensk Jakt Björnens år
Svensk Jakt Björnhundsträning
Svensk Jakt Rävjakt
Svensk Jakt Ett sydligt paradis
Svensk Jakt Eddys unika vakkoja
Svensk Jakt Rädda fågellivet
Svensk Jakt Hälgekrysset
Svensk Jakt Hälgeserien
Svensk Jakt Hört, sett & läst
Svensk Jakt Vapen & skytte
Svensk Jakt Vapenutrustning
Svensk Jakt Frågor och svar om vapen
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Jaktbart vilt och solen
Svensk Jakt Variera viltköttet
Viltsmak Vilt med surkål Låt surkålen vara basen
och lägg till kött och chark som du har hemma. Någon korv, något rökt, och gärna något kokt. 4 pers 1 burk surkål 4–5 dl vitt vin En nypa socker 1 gul lök, i klyftor 1 äpple, i tärningar 1 lagerblad 1 nypa kummin 3–4 enbär, lätt krossade Koka upp surkålen med vitt vin, lagerblad, klyftad lök, äpple, kummin och enbär. Låt koka cirka 10 minuter. Tillsätt gärna en nypa socker om vinet du använder är väldigt torrt. Låt gärna rökt sidfläsk koka med. Viltkorv, gärna bratwurst 1 bit rökt sidfläsk, eller 1 bit rökt viltkött 1 bit kokt rimmat vilt, gärna lägg eller bog Senap, gärna två olika sorter Stek korvarna och sidfläsket i stekpanna eller i ugn. Värm det rimmade kokta köttet. Servering Lägg upp på tallrik: surkål, korv, kokt kött, fläsk och gärna två olika sorters senap. Om du vill kan du lägga till kokt potatis. Thaigryta med grön curry Här kan man använda vilket viltkött som helst. Jonatan Fällgrens knep för att få grytan vackert grön är att mixa färsk koriander och färsk bladspenat tillsammans med lite kokosgrädde och röra i mot slutet. 4 pers Tillsätt köttet och fräs ett par 400 g viltkött, i tunna strimlor 1–2 burkar kokosgrädde (400 g) 1–2 msk grön currypasta 1 cm färsk ingefära, riven 1 vitlöksklyfta 3 kvistar thaibasilika 3 limeblad 2 tsk socker 1–2 tsk fisksås 1 färsk röd paprika 1 grön chili Ev sockerärter Thaigryta är en läcker rätt för att variera viltköttet. 86 SVENSK JAKT Nr 4 | 2024 Strimla viltköttet tunt. Fräs currypastan i lite olja eller smör någon minut. Tillsätt en sked kokosgrädde och rör om. minuter. Tillsätt sedan resten av kokosgrädden, riven ingefära, skivad vitlök, thaibasilika, limeblad, socker, fisksås och strimlad chili. Låt koka några minuter. Lägg i strimlad paprika och gärna en näve sockerärter mot slutet. Att blanda i mot slutet 1 näve färsk koriander 1 näve färsk spenat 1 dl kokosgrädde Strax före servering: Mixa färsk koriander, färsk spenat med 1 dl kokosgrädde, och blanda i grytan så att den få en fin grön färg. Servera med ris eller nudlar. Rustikt, gott och lättlagat. Surkål med viltkött, viltkorv och två klickar senap.
Svensk Jakt Redaktionen
Svensk Jakt Regionalt Norrbotten & Västerbotten
Svensk Jakt Regionalt Jämtland & Västernorrland
Svensk Jakt Regionalt Dalarna & Gävleborg
Svensk Jakt Regionalt Värmland & Örebro
Svensk Jakt Regionalt Mälardalen & Gotland
Svensk Jakt Regionalt Västra Götaland
Svensk Jakt Regionalt Sydost
Svensk Jakt Regionalt Halland & Skåne
Svensk Jakt Bernts betraktelser
Svensk Jakt Nästa nummer