NG Malmö 1
SKÅNE HAN BLIR VD FÖR MARYHILL ESTATE Robert ”Bob
bo” Nilsson ska leda storsatsningen i Skåne. SKÅNE INOMHUSMINIGOLF PÅ EXPORT Succén från andra sidan sundet kommer till Malmö. ETT HOTELL MED 163 rum, två restauranger och sju barer är vad som väntar när ESS Group ska öppna ytterligare en destination. Kapten för skutan blir Robert “Bobbo” Nilsson som bland annat har arbetat i Sri Lanka, Dubai och Kina tidigare. – Bobbos internationella erfarenhet passar perfekt till vad vi vill försöka åstadkomma när det kommer till upplevelse, mat och dryck, hospitality och gästfrihet, säger Anders Nilsson som är COO på ESS Group. ROBERT “BOBBO” NILSSON utsågs även till Årets kock 1998 och har dessutom varit gastronomiskt ansvarig för Nobelmiddagen. MINIGOLFBAREN CAMPING LIGGER i dagsläget i Köpenhamns Kødbyen. Nu kommer framgångssagan även till Malmö. Platsen är Mosaiks tidigare lokal på Stortorget och ambitionen är att slå upp dörrarna i slutet av augusti. FÖR MATEN OCH drycken står hamburgerkrogen Cocks and Cows som specialiserat sig på just cocktails och hamburgare. GÖTEBORG SALTSTÄNKT PÅ HEURLINS Ny havsbistro på Clarion Hotel Draken. HOTELL CLARION HOTEL Draken öppnar den 1 oktober på Järntorget i Göteborg. På den 33:e våningen finns Brasserie Draken och på bottenplan återfinns Heurlins. Krogen beskriver sig själva som en saltstänkt havsbistro med stort sötsug. Detta manifesteras i en spetsig fiskekrog med rätter som fish & chips, fish tacos, clam chowder och västkustens pärla i form räklådan. Till detta kommer ett brett utbud av både öl och vin på fat. SKÅNE ITALIENSK KROG TILL HYLLIE Christoffer Riikonen och Johan Brattström öppnar Cicchetti på Arenagatan. I HAWAII POKÉS tidigare lokaler läggs just nu de sista byggstenarna på vad som ska bli Christoffer Riikonen och Johan Brattströms tredje gemensamma krog efter Edge Kitchen och Stora Varvsgatan 6. På menyn står bland annat foccacia och matiga sallader. Cicchetti öppnar den 4 september. DEN SÖTSUGNA DELEN är i sin tur en kombination av bubbel på tapp och bakverk. Menyn är signerad Patrik Fredriksson som är en av Göteborgs mest kända konditorer. – Det ska bli otroligt kul att få vara en del av Heurlins som kreativt bollplank. Under skapandet av menyn kommer jag ta ut svängarna ordentligt och välja ut de bakelser som ligger mig varmt om hjärtat, klassiker som gästerna kommer känna igen även om de ser lite annorlunda ut. Jag kommer att låta min lekfullhet ta plats i framtagandet av det här unika konceptet, allt för att få fram de goda smakerna och behålla hög kvalitet, säger Patrik Fredriksson. SKÅNE KRONPRINSENS NYA RESTAURANGTORG Samlar ett gäng nya krogar av blandad karaktär. DEN 26 OKTOBER öppnar Kronprinsen, i kvarteret mellan Regementsgatan och Mariedalsvägen, ett nytt restaurangtorg. Bland de krogar som kommer husera där återfinns bland annat chilenska Mucho Gusto, mexikanska Burritos & Friends, vietnamesiska Jou San samt pokérestaurangen Poké Poké. 72 NÖJESGUIDEN | NR 8, 2023 Heurlins öppnar i samband med att hotellet slår upp portarna den 1 oktober. SKÅNE KINESISK HUSMAN PÅ SANCANSIJI 34 Hit går du för autentisk kinamat. PÅ KÖPMANNAGATAN I Åhus har Xiao Deng öppnat en lite annorlunda kinakrog. Inte så mycket sött och friterat utan mer kinesisk husmanskost. Hälsosamt och med enkla råvaror. Rekommenderas varmt på Google, Facebook och så vidare av kinesiska gäster. De om några vet ju vad de talar om. SKÅNE DE TAR ÖVER REBELLS LOKALER Gänget bakom Far i Hatten öppnar nytt. EN CHILENSK BAR är vad som står på tapeten när kroggänget bakom Far i Hatten och Pivo tar över Rebells tidigare lokaler på Friisgatan. Med sig har de ägarna till Lindas fingermat i Skanör. Den kommande krogen har ännu inte något namn eller öppningsdatum, men i en intervju med Sydsvenskan beskriver Christopher Hansson den som "en bar i Valparaiso".