...och som avslutning Hjortronpannacotta En fanta
stisk avslutning på en festlig middag! Ingredienser 6 personer • Tid: ca 1 h 10 min 6 dl grädde 2 dl hjortronsylt 2 vaniljstänger 4 gelatinblad 1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. 2. Dela vaniljstängerna på längden och skrapa ner fröna i en kastrull, lägg även ner stången. Tillsätt grädden. 3. Koka upp grädden, plocka upp stången ur grädden och tillsätt hjortronsylten. 4. Ta bort kastrullen från spisen och låt den svalna lite. 5. Ta upp gelatinbladen och krama vattnet ur den. Lägg ner dem i kastrullen och rör tills det smält. 6. Häll upp i några snygga glas el dylikt och ställ kallt ca 1 h. 7. Garnera gärna pannacottan med lite bär. Smaklig måltid! 111 JAGUAR KOCKEN