Simon Linjamaa JAGUARKOCKEN Serveras med brynt sm
ör, citron och riven pepparrot En perfekt rätt efter en jaktdag i skogen Portioner: 6 personer Tid: Ca 2 timmar Ingredienser: 700 g rimmad röding (alt. lax) 1,2 kg potatis 2 stora gula lökar 1 kruka dill 3 ägg 3 dl mjölk 1 citron 300 g smör pepparrot torkad dill salt, peppar Rödingpudding Gör så här: • Vrid igång ugnen på 165 grader. • Skala och koka potatisen i saltat vatten, ca 20 min. tills den är klar. Kyl ner den till kylskåpskall. • Skiva och sautera löken i smör på medeltemperatur, utan att den får färg, den ska bara bli mjuk. Skiva upp rödingen i tunna skivor. • Smörj en ugnssäker form med smör. Skiva potatisen i centimetertjocka skivor och fördela ut dem så att de ligger omlott och bildar en ordentlig botten på formen. • Fördela ut löken i ett jämt lager över potatisen. Hacka dillen och fördela ovanpå, fördela sedan ut rödingen i ett jämt lager. • Avsluta med resterande skivad potatis överst i formen. Klassisk husman på Jaguarkockens goda vis! • Blanda ägg och mjölk i en bunke, vispa så att äggen löser sig och smaka av med salt och peppar. Fördela ut äggstanningen över formen, avsluta med att strö torkad dill över. • Tillaga i ugnen ca 1 timme tills den fått fin färg. • Smält smör i en kastrull och se det smörgula rena smöret lägga sig över det naturliga vattnet som finns i smöret. Häll försiktigt upp det smörgula översta skiktet i en serveringsskål. Vill man sedan ha smöret brynt så kokar man det lite försiktigt tills det blivit lite gyllenbrunt till färgen. Håll koll, det går fort från skirat till brynt smör! • Skär upp citronklyftor och riv pepparroten fint! JAGUARMAGASINET.SE 35