Nollelva 1
KROGPROFILEN OG Dags att pumpa på med Franz Jäger
igen. Den 3/11 är det stor halloweenfest i Värmekyrkan. Så ta på bästa maskeradkostymen och dansa loss. Lasse Stefanz har lirat countrydoftande dansbandsmusik i över 40 år. Den 16 november kommer de till Borgen och lirar. Gamla Bryggeriet ordnar vinprovning med trerätters middag den 31/10. Det blir sex viner, bland annat champagne, cava och prosecco, som provas. ABBA STARS kommer till Arbis den 10/11 och bränner av hela 35 av Abbas låtar. Dessutom har de sju olika uppsättningar exakta kopior av Abba-kläder. Sandra brinner för mötet med människor och bra service Text & Foto: Camilla Larsson Sandra Tascau hittade sitt drömjobb i december 2017 när hon tog över Meze Bar & Kök i Norrköping. Hon har alltid brunnit för service och jobbar hårt för att alla gäster som kommer till restaurangen ska känna sig som hemma. – Jag drivs av att hålla restaurangen på topp. Man vill inte göra sina gäster besvikna utan de ska veta att vi är en restaurang med hög kvalité, säger hon. Sandra har alltid känt att hon har ett stort intresse av matlagning. Hon lagar alltid mat med ett öppet sinne och provar gärna nya matupplevelser. – Intresset för just libanesisk mat kom när jag träffade min sambo som är från Syrien. Man kan säga att jag började älska maten samtidigt som jag började älska min sambo, säger hon och ler. KÄNDES RÄTT FRÅN BÖRJAN Kärleken till den libanesiska maten fick henne att fundera på att börja driva en restaurang och när hon förra hösten fick höra att ägarna till den libanesiska restaurangen Meze Bar & Kök ville sälja så tvekade hon inte på att ta kontakt med dem. – Meze Bar & Kök kändes verkligen rätt redan från början, så jag bestämde mig nästan direkt. Man måste tro på det när det känns bra, säger Sandra. Innan hon tog över Meze Bar & Kök har hon testat flera olika jobb, bland annat så har hon jobbat på Burger King, på DHL och som ungdomspedagog. Det som hon hela tiden har känt att hon brinner allra mest för är att ge bra service. För henne är det självklart att gästerna kommer först i alla lägen och att de ska vara nöjda. 48 NOLLELVA – Jag lever efter det enkla mottot att ge den service som du själv vill ha, förklarar hon. Vad är det bästa med ditt jobb? – Det bästa är att träffa alla fantastiska människor. Både stamgäster, nya gäster och kollegor. Jag älskar verkligen mitt jobb och kan komma hit en ledig dag bara för att jag älskar stället. Vad har du för framtidsplaner? – Jag vill såklart utveckla restaurangen så att vi fortsätter att ligga på topp. Sedan vill jag utveckla cateringdelen så att Meze Bar & Kök även blir det självklara valet vid t ex bröllop, möhippor, födelsedagar och liknande. FAKTA Sandra Tascau Ålder: 30 år Bor: Norrköping Familj: Sambo och tre barn. Gör: Ägare av Meze Bar & Kök. Intressen: Matlagning, träffa människor och umgås med familj/vänner. Öl- och Whiskyfestival Östgötaporten flyttar till D en 16–17 november är äntligen Norrköping Beer & Whisky Festival tillbaka - det är tredje året i rad som festivalen anordnas i Norrköping och i år flyttar den från Stadium Arena till Östgötaporten. Syftet med evenemanget är att samla alla öl- och whiskyentusiaster i Norrköping med omnejd under samma tak för dryckesupplevelser utöver det vanliga i en härlig miljö och med trevligt sällskap. De har handplockat de främsta och mest intressanta producenterna och leverantörerna till festivalen och alla på plats kommer att göra allt i sin makt för att skapa en minnesvärd och rolig upplevelse för besökarna. Det spelar ingen roll om man gillar whisky, öl eller andra drycker – på festivalen lovas en kväll för alla som sent kommer att glömmas. Tidigare har festivalen varit väldigt uppskattad med flera tusen besökare och förhoppningen är en minst lika bra stämning i år. CL Livefredagarna på Stadsvakten har dragit igång för hösten. Elenor Leone och Stadsvaktens Husband presenterar en blandning av soul, jazz och vibe. Foto: Shutterstock