Back To School 1
SCHOOL SUMMER 2016 IS OVER-LET´S GET BACK TO WORK
”RAMEN- A GOURMET MEAL FOR COLLEGE STUDENTS AND OTHERS OPPRESSED BY DEBT” De har tagit snabbmakaronernas plats som studentens räddare i nöden. De gräver inga hål i plånboken och med rätta ingredienserna framkallar den minnen från Asien trippen och nu mer än någonsin, har de blivit en välkommen mat trend under 2016. Vi pratar självfallet om nudlarna, eller ramen som de heter på japanska. För även de enklaste saker, som att koka ägg eller just nudlar, ska definintivt tas på allvar och - göras med kärlek och omsorg, i all sin enkelhet. Burgartrenden har tagit över och den tycks ha kommit för att stanna, kanske för att den går att variera med smak och ingrediens – som här som en Ramen Burgaren. Ramen burgaren kommer från New York, och uppfunnen av kocken Keizo Shimamoto, som ett påfund då han älskade både nudlar och hamburgare. Och med det var Ramen Burgaren född. INGREDIENSER FÖR 2 RAMEN BURGARE: Kött. Desto bättre kött, desto bättre smak såklart.Ramen nudlar. 1 paket a 85g = 4 bröhalvor. (Kan se lite ut, men de expanderar), Salladslök, Ruccolablad, Teriyakisås, 1 ägg Eventuellt olivolja, eller med fördel sesamolja FÖRBEREDELSER STEG 1 Koka upp nudlarna så de blir klara. Häll sedan ut vattnet ur kastrullen så ingenting är kvar. Låt svalna en liten stund. STEG 2Lägg i ett ägg med nudlarna. Blanda ihop allt och lägg sedan ut nudlarna i skålar eller på en tallrik formad som brödskiva. Sätt in i kylen en halvtimme. STEG 3 Stek upp ”bröden” i olivolja så de får en gyllenbrun yta och stek även upp köttet. Hacka upp en halv salladslök. STEG 4 Lägg upp bröden på tallrik, applicera kött, teriyakisås, salladslök och ruccolablad. Sedan andra ramen halvan ovanpå. STEG 5 Ät, och låt dina sinnen och smaklökar uppleva en ny sensation www.alltomburgare.se 56 BACK TO SCHOOL 2016 Foto : Pierre Orsander,